- Reklama -

Pastrňák si vysloužil druhou hvězdu týdne

- Reklama -

Sedm bodů ve třech zápasech, hattrick a tři výhry v řadě. Čísla Davida Pastrňáka jsou jasná a ocenění pro druhou hvězdu posledního týdne NHL také. Vedle něj se do top 3 hráčů dostali Kirill Kaprizov z Minnesota Wild a gólman Vegas Golden Knights Logan Thompson. Pastrňák také nepřímo navázal na Tomáše Hertla, který si podobné ocenění vysloužil před Vánoci.

Za poslední týden pomohl Bruins (28-8-9, 65 bodů) ke třem výhrám v řadě, díky nimž “Medvědi“ zvýšili svůj náskok na čele Východní konference na pět bodů. Sám Pastrňák zvládl 5 branek a dvě asistence. Nejprve se brankou 15. ledna podílel na výhře 3:0 nad New Jersey Devils a již po 43 duelech právě probíhající sezony dosáhl hranice 60 bodů, čímž vyrovnal své tempo ze sezóny 2022/23, kterou zakončil s nejlepším počtem 113 bodů v kariéře.

Poté 18. ledna odšpuntoval skóre pouhých 44 sekund po začátku utkání s Colorado Avalanche a těsně před koncem zápasu uklidnil dvěma brankami a uzavřel zápas na 5:2. Zaznamenal tak svůj 16. hattrick v kariéře – více třígólových zápasů v historii Bruins má na kontě pouze Phil Esposito (26). Týden pak zakončil 20. ledna dalším gólem a asistencí při výhře 9:4 nad Montreal Canadiens. “Pasta“, který je v letošní sezoně na třetím místě bodování (30+33) celé soutěže, tak potvrdil oprávněnost své nominace do All-Star víkendu NHL 2024, během kterého se také zúčastní dovednostní soutěže 2024 NHL Skills.

Bodovou explozi za minulý týden předvedl také Kirilll Kaprizov z Minnesota Wild a vysloužil si tak ocenění pro první hvězdu uplynulých sedmi dní. Ve čtyřech zápasech stihl nasbírat pět branek a tři asistence. Pomohl tak svému týmu vyhrát tři ze čtyř duelů a přiblížit se na pouhých šest bodů druhému místu Západní konference, které zajišťuje Divokou kartu. I Kaprizov se zúčastní, stejně jako Pastrňák, All-Star víkendu NHL.

- Reklama -

Třetím do party oceněných je Logan Thompson, brankář Vegas Golden Knights. Ten si připsal tři vítězství s fantastickým 1,34 gólu na zápas a procentem úspěšnosti zákroků 95,6 procent. Šestadvacetiletý hráč, který podepsal smlouvu ve Vegas jako volný hráč v červenci 2020, vylepšil svou sezónní bilanci na 16-9-3 (2,61 průměr obdržených branek a procento úspěšnosti zákroků 91 procent ve 29 vystoupeních).

Zdroj: nhl.com/cs

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -