- Reklama -

Pavelec se zranil, čeká ho delší pauza

- Reklama -

Jen čtyřicet minut vydržel ve včerejším zápase Winnipegu s Arizonou v kleci domácího celku Ondřej Pavelec. V dalším pokračování mu zabránilo zranění v dolní části těla, které nedlouho před koncem druhé třetiny utrpěl při srážce se Shanem Doanem.
„Nebudeme vědět nic bližšího dřív než v neděli,“ oznámil hned v úvodu tiskové konference trenér Tryskáčů Paul Maurice. Pozorní novináři si ale později všimli, že český gólman opouštěl halu s pomocí berlí, takže se nedá počítat s jeho brzkým návratem do sestavy.
Jets sice mají v Michaelu Hutchinsonovi kvalitního náhradníka, ale absence brankářské jedničky se jim pochopitelně nehraje do not. Okolnosti, které k ní vedly, se nezamlouvaly ani sudím, kteří Doana za jeho prohřešek poslali na dvě minuty na lavici hanby.
Kapitán Kojotů trest přijal, ale incident označuje za nešťastnou náhodu. „Snažil jsem se dostat k brance. Trefil jsem puk nebo mě zasáhl do brusle, ztratil jsem rovnováhu a ještě mě postrčili. Byl jsem už skoro na ledě, když jsme se srazili,“ připisuje Doan část viny bránícímu Marku Stuartovi. „Jakmile jsem spadl, už se s tím nedalo moc dělat. Nešlo o úmysl.“
Doan se po svém návratu z trestné lavice během přerušení hry dojel Pavelcovi omluvit. Kladenský rodák druhou třetinu ještě dochytal, ale ve třetí už se jen posadil na střídačku. Mezeru v sestavě zaplní Winnipeg zřejmě Connorem Helebuyckem, který byl jedničkou americké reprezentace na letošním mistrovství světa.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -