- Reklama -

Pittsburgh hlásí citelnou ztrátu, obránce Letang kvůli operaci vynechá play-off

- Reklama -

Kvůli operaci vyhřezlé krční ploténky zmešká bek Pittsburghu Kris Letang jarní vyřazovací boje. Devětadvacetiletý Kanaďan nehraje od 21. února. Doba rekonvalescence se odhaduje na čtyři až šest měsíců.
„Je těžké tento fakt přijmout. Nečekal jsem to. Podstupoval jsem rehabilitaci a všechno šlo bez problémů. Teprve minulý týden se to zhoršilo. Je to těžké, ale udělám přesně to, co v minulosti – vložím všechnu svou sílu do toho, abych se zlepšil a dostal se zpět tam, kde jsem byl,“ tvrdí odhodlaně Letang.
Rodák z Montrealu byl v play-off 2016 jednou ze stěžejních postav vítězného tažení Pittsburghu za čtvrtým Stanley Cupem v klubové historii. V 23 mačích nastřádal 15 bodů a průměrně na ledě strávil 28 minut a 52 vteřin. V letošní sezoně si 41 zápasech připsal 34 bodů.
Letang v únoru podstoupil vyšetření magnetickou rezonancí, po níž začal individuálně bruslit.
„Minulý týden nebyl v pořádku, což přimělo náš lékařský tým k detailnějšímu vyšetření. Tak se to vyvinulo,“ prohlásil trenér Pens Mike Sullivan.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Letang musel na další magnetickou rezonanci.
„První vyšetření odhalilo, že mám vyhřezlou ploténku, tak jsem si vzal pauzu a mysleli jsme si, že tou nejlepší léčbou bude klid, snaha se zlepšit a připravit se na play-off. Na ledě se mi dařilo dobře. Trénoval jsem a požádali jsme o další magnetickou rezonanci, abychom se ujistili, že je vše v pořádku. Teprve tehdy jsem si uvědomil, že potřebuju na operaci,“ poodhalil Letang.
„Je to zklamání. Jedná se o elitního hráče a skvělého spoluhráče. Je těžké ho nahradit. Ale děláme to po celý rok. Budeme v tom pokračovat,“ neztrácí naději Sullivan.
Tučňáci v defenzivě postrádají i Trevora Daleyho (koleno) a Olliho Määttäho (ruka). Oba se už zapojili do tréninku. Daley může podstupovat souboje, zatímco Määttä ne. Pittsburghu dále chybí Jevgenij Malkin, jenž je kvůli poranění v horní části těla od 15. března mimo sestavu. Sullivan si myslí, že ruský bohatýr bude na play-off připraven.
I přes sérii zranění Letang věří, že Pittsburgh v play-off může zopakovat loňskou jízdu.
„Ten způsob, jakým bojujeme, připomíná minulý rok, když jsme v klíčové fázi sezony ztratili Malkina, což nás víc semklo. Našli jsme cestu, jak se probít tabulkou a vyhrát Stanley Cup, když se Geno vrátil zpátky. Podle mě můžeme dokázat to samé. V obraně máme spoustu předností.“
„Tým toho podstoupil a naučil se strašně moc. Máme zkušenosti, které potřebujeme,“ uzavírá optimisticky Letang.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -