- Reklama -

Představujeme naděje pro draft 2018: Brady Tkachuk

- Reklama -

Fanda NHLMít velmi úspěšného otce není vždy nejlehčí. O to větší tlak působí, když se syn rozhodne prosadit ve stejném oboru jako jeho rodič. Příliš mnoho úspěšných dvojic otec-syn se v NHL neprosadilo. Brady Tkachuk ale doufá, že se zařadí do společnosti Howeů nebo Hullů, kteří se mohou pochlubit dvěma generacemi úspěšných hráčů.

Už je to nějaký pátek, co v dresu Phoenixu, St. Louis nebo Winnipegu Keith Tkachuk děsil soupeřovy obránce a brankáře. Obrovský power forward, který v současnosti pracuje jako skaut Blues, posílá do NHL svého druhého syna. Starší Matthew si po dvou sezonách v Calgary vydobyl své místo na slunci. Nyní je čas nejmladšího z klanu Tkachuků.
Prestižní časopis The Hockey News predikuje, že Tkachuk bude v letošním draftu vybrán jako třetí v pořadí. To by znamenalo, že zamíří do Montrealu. Na nejmladším Tkachukovi skauti oceňují vyzrálou hru, díky které jej trenéři posílají na led při klíčových okamžicích. Úspěšně se prezentoval v americkém dresu na šampionátu dvacítek na přelomu letošního roku, když v sedmi zápasech nasbíral 9 bodů.
Loňskou sezonu strávil v týmu bostonské univerzity. „Bylo to těžké, poprvé v životě jsem nastupoval proti hráčům o pět let starším, než jsem já. Postupem času jsem se ale adaptoval na jiný styl hry. Pomohla mi v tom i účast na juniorském šampionátu,“ zhodnotil Brady svůj první rok v univerzitní lize NCAA.

V premiérové sezoně v NCAA pobral ve 40 utkáních 31 bodů. I když ukázal, že se v měření se staršími hráči neztratí, jeden ze skautů pro The Hockey News prohlásil, že se mu nezdá pravděpodobné, že by stejně jako starší bratr Matthew naskočil hned po draftu do NHL.
„Myslím, že ještě potřebuje jeden rok na zesílení a zlepšení svých bruslařských dovedností, než se dostane do NHL. Ale jinak má všechny předpoklady a jednou se určitě stane power forwardem v NHL,“ napsal nejmenovaný skaut pro The Hockey News.
Budeme svědky toho, že i druhý syn legendárního Keitha Tkachuka vezme kolbiště nejprestižnější hokejové ligy světa útokem?

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -