- Reklama -

Předvídali mu 40gólovou sezónu. Místo toho se Skinner trápí

- Reklama -

Byli tací, kteří před začátkem letošního ročníku věštili Jeffu Skinnerovi hvězdnou sezónu. Loni nastřílel 33 branek, proč by to tentokrát nedotáhl rovnou na 40? Nicméně nemusíte se namáhat, kanadského mladíka budete mezi nejlepšími střelci NHL hledat marně.
Dvaadvacetiletý útočník má na svém kontě pouze 12 přesných zásahů a s trochou ironie můžeme prohlásit, že prožívá tu nejhorší, nikoliv nejlepší sezónu své doposud krátké kariéry v nejvyšší zámořské soutěži (ve které působí od roku 2010).
„Je to frustrující. Každý hráč se snaží ze všech sil pomoci svému týmu. Mým úkolem je střílet branky a sbírat body. A to se mi moc nedaří. Neprožívám zrovna nejlepší časy,“ prohlásil rodák z Toronta.
Skinner si v posledních dvou zápasech polepšil, když se trefil jak ve včerejším utkání na ledě Minnesoty, tak ve čtvrtek proti Anaheimu. Ale pořád to jsou jediné dva body, které dokázal přidat na svůj účet za minulých 12 duelů. Proti Ducks alespoň prolomil svojí střeleckou mizérii v přesilových hrách, když dokázal skórovat v početní výhodě poprvé za 48 zápasů.
Jaké jsou příčiny takto slabé produktivity? Jednak se nedaří celému mužstvu, které momentálně figuruje na předposledním místě ve Východní konferenci, jednak utrpěl Skinner v posledním předsezónním přípravném utkání otřes mozku (viz. video). A to už potřetí za ono krátké období, co působí v NHL.
https://www.youtube.com/watch?v=rbEGbSgwRtc
Usměvavý forvard popřel, že by to na jeho výkony mělo nějaký dramatický vliv (kromě toho, že vynechal čtyři zápasy) nicméně zámořští experti, a ostatně i generální manažer Canes Ron Francis jsou zajedno v tom, že Skinner se jen pomalu dostává do své obvyklé formy.
„Myslím, že je to férové posouzení situace, především pokud hovoříme o začátku letošního ročníku. Ale postupem času se jeho výkony zlepšují. Musíme k tomu přičíst i smůlu při zakončení, kdy často jeho střelecké pokusy zastavila až branková konstrukce,“ řekl Francis.
V poslední době nastupuje Skinner na levém křídle druhé formace, ve které jej doplňují další „mladé pušky“ Victor Rask (21) a Elias Lindholm (20). „Jsou to velmi inteligentní hráči, kteří dokážou výborně předvídat dění na ledě. Je zábavné nastupovat po boku dvou takto šikovných hráčů, jejichž hra vám navíc sedí,“ řekl Skinner.
Vzhledem k jeho výkonům a špatným výsledkům celého týmu se ani kanadský forvard nevyhnul přestupovým spekulacím. Ovšem Skinner nevěnuje podobným zvěstem přehnanou pozornost a snaží se soustředit výhradně na svojí vlastní hru.
„Jsem pořád mladý a tak se neustále snažím přiučit něčemu novému. Letošní sezóna je pro mě velmi složitá a frustrující. Nicméně si myslím, že pro další léta mojí kariéry to může být neocenitelná zkušenost. A tak to také beru,“ dodal Skinner.
Foto: Benjamin Reed

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -