- Reklama -

Rittich zavřel branku a vychytal třetí nulu v sezoně

- Reklama -

Přinášíme vám novinky ze středečního programu NHL.

A jako hlavní zprávu nelze zmínit nic jiného než třetí nulu v sezoně Davida Ritticha z Los Angeles Knights. Ten zavřel svou branku v duelu s Minnesota Wild a přispěl tak výraznou měrou k drtivé výhře 6:0.

„Měli jsme tam ale i trochu štěstí, když tam zvonily tyčky a břevna. David předvedl pár opravdu velmi dobrých zákroků. Ten zápas mohl být jinak mnohem vyrovnanější,“ chválil po zápase trenér vítězů Jim Hiller Davida Ritticha který zaznamenal třetí nulu v posledních třech startech, dostal se na metu 155 minut a 52 sekund. Jde o nejdelší takové období od výkonu Jonathana Quicka v sezoně 2019-20 (161:58).

Pozornost upoutal také Anže Kopitar, šestatřicetiletý kapitán týmu. Nejprve asistencí na Fialovu přesilovkovou trefu na 2:0 zaokrouhlil počet kariérních bodů v základní části NHL na 1200, což se mu podařilo jako 52. hráči v historii. Pak gólem na konečných 6:0 hned odskočil na 51. místo a nechal za sebou Dina Ciccarelliho s 1200 body. Sám jich má 1201 (416+785) z 1361 zápasů. „Je samozřejmě úžasné, když můžete hrát s takovým hráčem, mít ho vedle sebe a vidět, jak pokořuje všechny možné rekordy, je cool být součástí takového historického milníku,“ řekl jeho parťák z útoku Trevor Moore.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -