- Reklama -

Rivalové z Alberty si vyměnili své veterány

- Reklama -

Při jejich setkáními to vře. Vzájemným zápasů se říká „Bitva o Albertu“. I přesto ale spolu čas od času obchodují. Tak jako třeba nyní, když si Calgary Flames s Edmontonem Oilers vyměnili dva zkušené útočníky. Svá místa si prohodili Milan Lucic a James Neal.

Lucic pětkrát ve své kariéře překonal dvacetigólovou hranici. V draftu 2006 přišel na řadu jako 50. v pořadí. Vybrali si jej Boston Bruins, v jejichž dresu zažil nejlepší roky a také patřil do týmu, který v roce 2011 vyhrál Stanley Cup. Kromě Bostonu a Edmontonu hrál také v Los Angeles. V posledních čtyřech letech byl zástupcem kapitána Oilers. V současnosti mu zbývají čtyři roky z jeho sedmiletého kontraktu na šest milionů dolarů ročně.
Nealovi je stejně jako Lucicovi 31 let. Podobně jako jeho protějšku se mu příliš nepovedla loňská sezona, když si připsal pouhých 19 bodů v 63 zápasech. Loňský ročník byl jeho první, v němž nepřekonal hranici dvaceti gólů. Tato úctyhodná šňůra trvala přesně deset ročníků a zahrnuje v sobě jednu třicetigólovou a jednu čtyřicetigólovou sezonu. V NHL oblékal dresy Dallasu, Pittsburghu, Nashvillu, Calgary a Vegas, se kterými v jejich premiérovém ročníku postoupil do finále Stanley Cupu.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -