- Reklama -

Sám jsem tomu nevěřil, přiznává Babcock po dalším postupu Wings

- Reklama -

Série nekončí. Hokejisté Detroitu si počtyřiadvacáté v řadě zahrají play off, což je výkon, který mezi aktivními účastníky velkých amerických profesionálních soutěží nemá obdoby. Pro někoho je účast Rudých křídel už téměř samozřejmostí. Když se ale jejich kouč Mike Babcock loni o prázdninách po první vlně hráčských přestupů podíval na soupisky jednotlivých celků NHL, byl na pochybách.
„5. července jsem si nemyslel, že naše série bude pokračovat. Nebyl jsem si jistý, jestli jsou naši mladíci dost dobří, aby ji udrželi. Myslel jsem, že nemáme šanci,“ přiznává v rozhovoru pro Detroit Free Press.
„Teď jsem na kluky hrdý. Lidé mluví o 24 letech, ale já hodnotím jen posledních deset, od výluky,“ nepřipisuje si Babcock zásluhy svých předchůdců. „Jsme jediným týmem v NHL, který po celou tu dobu nechybí v play off. Poslední tři roky jsme se tam dostávali s odřenýma ušima, ale zvládli jsme to. Dokázali jsme to s hodně obměněnou sestavou, to je neuvěřitelný výkon.“


Mohlo by vás zajímat:


Babcockovy počátky u Rudých křídel pamatují ze současného kádru kapitán Henrik Zetterberg, jeho zástupci Pavel Dacjuk a Niklas Kronwall a další veteráni Johan Franzen a Daniel Cleary.
„Henrik s Pavlem a Nikem k tomu přistupují stejně jako já. Cítí, že mají určité závazky k městu,“ říká o lídrech kabiny.
V sezóně 2005-06 dal Babcock v jednom zápase šanci také začínajícímu obránci Kyleu Quinceymu, čtyřikrát postavil mezi tyče dalšího zelenáče Jimmyho Howarda. Právě „papírová“ jednička Wings ale motá trenérovi před blížícím se play off hlavu nejvíc, americký gólman není v takové formě, jaká by byla potřeba.
„Takovéhle střely nemůže pouštět,“ hromoval šéf lavičky Rudých křídel po včerejší porážce 3:4 v prodloužení s Montrealem. Ta by celek z Hockeytownu do play off neposunula, pomohla až prohra Bostonu v souběžně hraném utkání s Floridou.
Podle Babcocka neměl muž v masce zcela čisté svědomí hned při třech inkasovaných brankách. „Tohle je NHL, tady nemůžete dostávat takovéhle góly.“
Je tedy dost dobře možné, že minimálně na úvod vyřazovacích bojů vsadí Babcock na Petra Mrázka. „Otevřu si pivo a popřemýšlím o tom,“ nechává otázku zatím otevřenou.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -