- Reklama -

Sbohem, New York City. St. louis si bude hledat nové angažmá, zájem jeví New Jersey a Pittsburgh

- Reklama -

Angažmá to bylo vcelku úspěšné, hlavní cíl ale nesplnilo. Loni si Martin St. Louis zahrál v dresu Jezdců finále NHL, letos postoupil se svými spoluhráči do konferenčního finále. Na druhý Stanley Cup v kariéře však nedosáhl. Čtyřicetiletý útočník ještě nehodlá pověsit brusle na hřebík, nicméně přes léto si pravděpodobně bude hledat nový domov. Podle informací deníku NY Post mu totiž Rangers novou smlouvu nenabídnou.
O služby kanadského veterána údajně jeví zájem mužstva New Jersey Devils a Pittsburghu Penguins, ačkoliv Tučnáci mají spadeno i na útočníka Patricka Sharpa, trojnásobného vítěze Stanley Cupu v dresu Blackhawks. Nicméně kanadský forvard má smlouvu platnou až do roku 2017, takže jinak než formou výměny jej pensylvánský klub nezíská.
Ale zpátky k St. Louisovi. Rodák z Laval byl letos druhým nejlepším střelcem Jezdců, přestože druhou polovinu sezóny (včetně play off) už měl o poznání slabší. V posledních 35 zápasech základní části vsítil pouze sedm branek, ve vyřazovací části mířil do černého jen jednou.
Drobný útočník přišel do New Yorku loni na jaře, když se těsně před uzávěrkou přestupů stěhoval z Tampy Bay. Opačným směrem putoval tehdejší kapitán Rangers Ryan Callahan a dvě volby ve druhém kole draftu.
St. Louis odehrál v dresu Jezdců celkem 93 utkání základní části a 44 zápasů play off. Loni dopomohl americkému klubu k postupu do finále Stanley Cupu, letos k zisku President’s Trophy pro nejlepší tým základní části.
I kdyby existoval oboustranný zájem na prodloužení spolupráce mezi klubem a St. Louisem, vedení Jezdců by mělo velký problém vměstnat nový kontrakt pod hranici platového stropu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -