- Reklama -

Sjomin dostává odstupné z Caroliny, od Montrealu mu stačí milión

- Reklama -

Být to za jiných okolností, asi bychom novému kontraktu Alexandra Sjomina za 1,1 mil. dolarů samostatný článek nevěnovali. Jenže okolnosti jsou takové, že ruský útočník je finančně zabezpečený díky nedávnému vyplacení ze smlouvy s Carolinou, takže velké peníze nepotřebuje. A pro Habs je tím pádem dnešní podpis také výhrou.
„Alex je čistokrevný zakončovatel s dobrou střelou. Věříme, že jeho zařazením do naší skupiny útočníků posílíme naši ofenzívu i přesilové hry,“ komentuje svůj čerstvý úlovek generální manažer Canadiens Marc Bergevin.
V sezóně 2009-10 zaznamenal rodák Krasnojarsku 40 branek a 44 asistencí. Jenže to bylo ještě ve Washingtonu, kde těžil ze spolupráce s krajanem a jmenovcem Ovečkinem. Od té doby Sjominova čísla výrazně spadla, přesto dokázal v každé sezóně pokořit alespoň hranici čtyřiceti bodů (a to i během zkráceného ročníku 2012-13). V posledním roce ale zažil vyložený propadák, statistici mu napočítali pouhých devatenáct bodů.



Pravda, nastoupil jen do 57 utkání. Část sezóny promarodil, část strávil na tribuně. Nebylo proto až tak velkým překvapením, když se Hurikáni rozhodli využít svého práva a vyplatili ruského forvarda z posledních tří let smlouvy. Komu by se chtělo za takovéto výkony utrácet sedm miliónů ročně.
„Zranění nelze brát na lehkou váhu, nicméně v letošním ročníku prostě nehrál na takové úrovni, jakou bychom od hráče jeho formátu očekávali. Snažíme se vést naše hráče k zodpovědnosti za jejich výkony. A když mluvíte o zodpovědnosti a vysoké herní úrovni, musíte se tím také řídit, v opačném případě totiž ničeho nedocílíte. Alex nepodával optimální výkony, ať už byl důvod jakýkoliv,“ zdůvodňoval rozloučení se Sjominem generální manažer Ron Francis.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -