- Reklama -

Smejkalova první branka v NHL: Mobil mám plný gratulací

- Reklama -

Souboj Ottawa Senators s Boston Bruins měl českou hvězdu. Ale nebyl jí tentokrát David Pastrňák. Ani Pavel Zacha, i když ten si připsal další branku. Ne, českou hvězdou duelu byl forvard Sens Jiří Smejkal, který si ve 20. utkání v NHL připsal svou první branku!

„Už to bylo několikrát blízko. Když jsem viděl Erika (Brannstorma) přejíždět modrou čáru, věděl jsem, že mě najde a pak jsem se soustředil na to, dostat puk do sítě. Sám jsem puk viděl celý za brankovou čárou, ale když rozhodčí zahlásil no-goal, trochu mi zatrnulo. Když branku přezkoumávali, tak jsem se modlil, aby ji uznali. A nakonec se mi ulevilo a mám radost. Myslím, že jsme Boston překvapili, nebyli připraveni na to, jak dobře budeme hrát. Po první třetině jsme je jasně přestříleli. Ve třetí části měli nějaké části ale “Forzy“ (Anton Forsberg) nás podržel. Je to skvělé zakončení sezony. Už jsem měl možnost mrknout na telefon a je plný gratulací od rodiny a kamarádů,“ říkal do kamer šťastný Smejkal.

Boston Bruins nakonec díky nedobrému konci základní části, když ze 4 utkání vyhráli jediné, skončili v Atlantické divizi až na druhém místě a v prvním kole play-off narazí na Toronto Maple Leafs. Sám Pastrňák zakončil dlouhodobou část se 46 trefami a 63 nahrávkami a podruhé v kariéře překonal stobodovou hranici. Za svým rekordem český střelec zaostal o tři body. Poprvé v kariéře si ale připsal více než 60 asistencí.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -