- Reklama -

Sobotka mění v NHL působiště, Blues jej obětovali pro získání O'Reillyho

- Reklama -

Fanshop týmu
1. červenec nebyl v NHL ve znamení pouze podpisů nových smluv. Velkou pozornost vzbudila také výměna mezi Sabres a Blues, v níž figuroval i jeden Čech.
Největší hvězdou trejdu je útočník Ryan O’Reilly, kterého Buffalo posílá do St. Louis. Celek z missourské metropole se dohodou taktéž zavázal, že hráči vyplatí podpisový bonus ve výši 7,5 mil. dolarů.

Opačným směrem putují forvardi Vladimír Sobotka, Patrik Berglund, Tag Thompson, volba v prvním kole draftu 2019 a volba ve druhém kole draftu 2021.


O’Reilly strávil tři sezóny v Buffalu, kde patřil mezi nejlepší hokejisty. Sedmadvacetiletý Kanaďan odehrál v uplynulém ročníku 81 zápasů s bilancí 24 gólů a 37 asistencí. K tomu vytvořil s 1273 vyhranými vhazováními rekord NHL. S příchodem do nového mužstva si slibuje především týmový úspěch, jenž se u Niagárských vodopádů nedostavil.

Fanshop týmu
Sobotka zasáhl v sezóně 2017/18 do 81 duelů, v nichž zaznamenal 31 bodů (11+20). Pro jednatřicetiletého rodáka z Třebíče se bude jednat o třetí štaci v National Hockey League – kromě St. Louis působil krátce také v Bostonu.
První stěhování v kariéře naopak čeká Berglunda, který doposud hájil výhradně barvy Blues. Podobně je na tom i dvacetiletý Thompson, jenž má za sebou v nejprestižnější hokejové soutěži premiérovou sezónu.
Titulní foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -