- Reklama -

Šokující kontrakt pro Toma Wilsona. V zámoří se nestačí divit

- Reklama -

Fanshop týmu
Washington podepsal novou šestiletou smlouvu s Tomem Wilsonem. Známý hrubián, který v NHL nikdy nedosáhl 40bodové hranice, si ročně vydělá v průměru 5,17 mil. dolarů. Svým štědrým kontraktem mnoha zámořským expertům doslova vyrazil dech.
Čtyřiadvacetiletý rodák z Toronta má za sebou relativně úspěšnou sezónu, v níž si se 14 góly a 35 body v základní části a dalšími 15 body v play-off stanovil svá osobní maxima. Kromě toho zaznamenal 123 střel, 51 z nich blokoval, rozdal 250 bodyčeků a nashromáždil 187 trestných minut.


Chceš bezva draftovou kšiltovku za férovou cenu? Klikni TADY



Plat na úrovni hvězd jako Jason Zucker, Elias Lindholm, Tomáš Hertl či J.T. Miller však připadá mnoha komentátorům NHL jako značně přemrštěný.
„Tušil jsem, že si Wilson vydělá. Čtyři roky, možná s maximální gáží 3,5 miliónů. Mýlil jsem se. Ve skutečnost rozbil bank,“ napsal k překvapivé dohodě s Capitals Eric Engels ze stanice Sportsnet.
Z TÁBORA CAPS: Ovečkin s dalším prvenstvím. Obdržel cenu, kterou hráč NHL ještě nezískal
Další reakce ze sociální sítě Twitter přikládáme na konci tohoto příspěvku.
Wilson byl draftován v roce 2012 z celkového 16. místa a od vstupu do NHL naskočil do 391 duelů s bilancí 104 bodů a 806 trestných minut. V lize si vysloužil pověst „zlého muže“, jemuž jsou pozvání od disciplinární komise dobře známa.
WILSONOVY EXCESY: Podívejte se, jak Wilson v minulé sezóně budil emoce
„Tom je neocenitelným hráčem a jsme nadšení, že s námi bude i nadále. Je unikátním hokejistou. V jeho věku má už množství zkušeností a věříme, že bude pokračovat v herním rozvoji,“ vyjádřil se o Wilsonovi generální manažer Washingtonu Brian MacLellan.

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ PRO NAŠE ČTENÁŘE: OTÁZKA ZDE

Na Twitteru se nestačili Wilsonově kontraktu divit:

- Reklama -


Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -