- Reklama -

Soumrak českých gólmanů? Vaněček a Vejmelka by potřebovali impulz

- Reklama -

Zatímco loni v základní části byli odborníky chváleni, letos bojují s nevyrovnanými výkony (Vaněček) nebo s kolegou ve skvělé formě (Vejmelka). Jaké jsou vyhlídky dvou mladých českých gólmanů Vítka Vaněčka a Karla Vejmelky?

Karel Vejmelka byl centrem mnoha spekulací už v loňské sezóně. Nakonec se ale před play-off nestěhoval, s Arizonou už předtím podepsal novou smlouvu na 2,725 milionu dolarů ročně.

V letošním ročníku ale záhy přišel o místo jedničky, které si pro sebe uzmul Connor Ingram. Vejmelka však před Vánoci ukázal, že je stále schopným gólmanem. O Vejmelku by před vyřazovacími boji mohli stát v Edmontonu nebo i Carolině.

Stejní zájemci už delší dobu určitě sledují situaci v brankovišti New Jersey. Hvězdička loňského play-off, Švýcar Akira Schmid, byla poslána na farmu. Vítek Vaněček ale v letošní sezóně stále nenašel svoji formu z loňské základní části. Před posláním na farmu jej nejspíše zachránil fakt, že narozdíl od Schmida by musel projít waiver listinou.

- Reklama -

Sedmadvacetiletý rodák z Havlíčkova Brodu zatím zaznamenal nepříliš dobrá čísla – 3,26 gólů na zápas a 88,5% úspěšnost zákroků. Je proto pravděpodobné, že se Devils poohlédnou po jistějším brankáři. Vaněček by mohl putovat opačným směrem a získat tak nový impulz ve své kariéře.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -