- Reklama -

Specialista na zápřah Mrázek vychytal Sharks. Ke své budoucnosti se nechtěl vyjadřovat

- Reklama -

Specialistou na zápasy, ve který je brankář v permanentním zápřahu, se stává Petr Mrázek, český brankář v barvách Chicago Blackhawks. Proti San Jose dotlačil svůj tým, který stále musí hrát bez zraněného Connora Bedarda, k výhře 2:1 v samostatných nájezdech a již podvanácté se letos dostal nad 35 zákroků v zápasech. V těchto náročných duelch má navíc lichotivou bilanci 8-3-1. Největší šichtu pak Mrázek zažil proti Pastrňákovým Boston Bruins na začátku sezony, kdy mu statistici započítali 43 střel.

Teď si na něm vylámali zuby Žraloci v čele s Fabianem Zetterlundem, terý neúspěšně pálil osmkrát. Neujaly se ani střely Čechů Tomáše Hertla (3), Filipa Zadiny (2) a Jana Rutty (1). A když už jsme u Zadiny… právě jeho nájezd v deváté sérii Mrázek chytil a drama ukončil.

„Jo, tohle mě bavilo. Mám rád penalty, ani jsem nevěděl, že už se jede devátá runda, přestal jsem počítat někdy po šesté nebo sedmé sérii. Věřil jsem, že někdo z kluků už se trefí. Když dal (Katchouk) konečně gól, cítil jsem štěstí i úlevu, ale pořád jsem věděl, že musím zastavit Zadinu, tedy Čecha. To pro mě byla další motivace,“ hodnotil po zápase spokojený Mrázek.

„Už dříve jsem vyzdvihoval, jak moc se baví s kluky na střídačce. Dokonce i při nájezdech. Většina gólmanů si žije ve svém světě, soustředí se jen na svůj výkon a nechtějí, aby na ně někdo mluvil. On (Mrázek) naopak chce mít co nejvíc informací a zároveň je sám předává hlavně bekům. V takovém rozpoložení má nejvíc energie a je nejlepší,“ chválil Mrázka po zápase jeho kouč Luke Richardson.

- Reklama -

Pro Mrázka mají dobré výkony ještě jednu přidanou hodnotu. Po sezoně mu vyprší kontrakt… „Co se mě týká, musíte se zeptat mého agenta. Pár dní jsem s ním teď nemluvil,“ reagoval na očekávané otázky reportérů o kontraktu lakonicky Mrázek, který si samozřejmě připsal i ocenění pro hlavní hvězdu duelu

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -