- Reklama -

Středeční noc patřila brankářům. Medvědi se bojí o play off, Benn se dotáhl na čelo produktivity

- Reklama -

Braden Holtby potřetí v letošní sezóně NHL vymazal všechny střelce Bostonu a sedmadvaceti bezchybnými zákroky dovedl Washington k výhře 3:0. S devíti čistými konty je v této statistice společně s Careym Pricem (Montreal) a Marcem-Andre Fleurym (Pittsburgh) nejlepším v celé lize. Navíc s 41 vychytanými vítězstvími vyrovnal klubový rekord Olafa Kölziga ze sezóny 1999-2000.


Vstupte do světa statistik NHL


První gól zápasu vstřelil v 5. minutě americký obránce John Carlson, jenž si sjel před brankoviště Bruins, kde ho našla dokonalá přihrávka Nicklase Bäckströma od levého mantinelu. V tu chvíli volný Carlson se trefil přesně nad levé rameno brankáře Tuukky Raska.
O tři minuty později už to bylo 2:0, když Niskanenovu dělovku od modré čáry nešťastně tečoval bek Medvědů Zach Trotman. Třetí gól zařídil v čase 37:47 Jevgenij Kuzněcov. Ten vyrazil na zteč po pravém křídle a vypadalo to, že s pukem objede branku, ovšem v poslední chvíli jej zadovkou vrátil Johanssonovi, který Raska zaskočil potřetí.
Boston sice drží v tabulce Východní konference poslední postupové místo do play off, ale ještě jej o ně může připravit Ottawa. Oběma týmům zbývá odehrát do konce základní části soutěže dva zápasy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Sergej Bobrovskij z Columbusu vychytal proti Torontu druhou nulu v sezóně a pořádně se u toho zapotil. Maple Leafs na něj vyslali 35 střel a ve třetí třetině jej zachránila tyčka po samostatném úniku Davida Bootha. Zatímco Columbus zaznamenal už desátou výhru z posledních jedenácti zápasů, Toronto prohrálo osmý venkovní duel v řadě.
Blue Jackets nasázeli soupeři tři góly v první třetině, u poslední trefy Scotta Hartnella asistoval slovenský útočník Marko Daňo. Ve druhé části přidal v přesilové hře další trefu Ryan Murray a brankář hostí James Reimer přepustil místo Jonathanu Bernierovi. Ten kapituloval po třinácti minutách, kdy nezachytil dalekonosné nahození Jeremyho Morina.
Jamie Benn si připsal tři asistence v zápase na ledě Anaheimu (4:0) a v boji o Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL se posunul na druhé místo. Útočník Dallasu má teď stejně bodů jako vedoucí John Tavares z NY Islanders (83) a třetí Sidney Crosbyho z Pittsburghu. Benn v posledních jedenácti zápasech nasbíral devět gólů a deset asistencí.
Dva puky poslal do sítě Anaheimu Patrick Eaves, jednou se trefil Bennův bratr Jordie. Brankáři Stars Jhonasi Enrothovi stačilo k vychytání druhého čistého konta v ročníku pouhých devatenáct úspěšných zákroků. Do sestavy texaského celku se po zranění vrátili ruský útočník Valerij Ničuškin a švédský obránce Patrik Nemeth.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -