- Reklama -

Super Bowl pobláznil i Kanadu. NHL mohla jen tiše závidět

- Reklama -

Letos byste hledali na kanadských a amerických obrazovkách pořad, který by mohl ohrozit Super Bowl, jen stěží. Tradiční humbuk, přítomnost hvězdného Toma Bradyho, týden plný kontroverzí, napínavé utkání a bláznivý finiš Patriots měly za následek rekordní TV sledovanost na obou stranách severoamerické hranice.
Nedělní finálový zápas NFL sledovalo v Kanadě na stanicích CTV a frankofonní RDS dohromady 9.2 mil. diváků, čímž byl pro tuto show stanoven v zemi javorového listu nový rekord.  Číslo o to působivější, když si uvědomíme, že vyvrcholení zahraniční ligy sledovala více než čtvrtina země.

O vášnivém vztahu Kanaďanů k Super Bowlu svědčí i srovnání s poslední účastí kanadského celku ve finále Stanley Cupu. 7. utkání mezi Canucks a Bruins si nenechalo v roce 2011 ujít na stanicích CBC a RDS 9.8 mil. fanoušků. Tedy jen o 600 tis. více než v případě letošního triumfu New England Patriots.
Hlavní těžiště pozornosti se ale samozřejmě vyskytovalo v USA, kde zápas na stanici NBC zhlédlo 114.4 mil. diváků. 


Zatímco ve Státech se jednalo nejen o nejsledovanější Super Bowl, ale také jakýkoliv televizní pořad v americké historii, v Kanadě tenhle primát stále patří hokeji. Finále olympijského turnaje ve Vancouveru vidělo 16.6 mil. Kanaďanů.
Titulní foto: Parker Anderson

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -