- Reklama -

Švédi mohou a my ne? Hráči NHL kroutí hlavami

- Reklama -

Útočník Vancouveru Elias Pettersson a mnoho dalších hráčů NHL ve Švédsku se mohlo na základě pokynu místních autorit vrátit na led. Hokejisté v Severní Americe tímto krokem ale potěšeni nejsou.
O nelibosti k výhodám švédských kolegů informoval Darren Dreger ze stanice TSN.

Tahle COOL trička NHL chceš!

Někteří hráči v Kanadě a Spojených státech, kde panují přísné restrikce, se pozastavují nad tím, že Švédové mohou trénovat na kluzištích a získávat tak výhodu v kondičce.
V obou zámořských státech jsou tréninkové plochy zavřené, přičemž výjimku mají pouze hokejisté, kteří se zotavují ze zranění.
„Teď budou mít ještě větší výhodu,“ okomentoval situaci ve skandinávské zemi také obránce Anaheimu Michael Del Zotto pro rozhlasový pořad First Up.
„Je mnoho hráčů, kteří jsou v těžké situaci. Žijí v malých bytech, kde nemají dostatek místa na trénink. Ano, můžete cvičit s váhou těla nebo dělat kardio cvičení, ale nic z toho se nepřenese na led,“ poznamenal 29letý Kanaďan.
NHL přerušila sezónu vinou epidemie koronaviru 12. března a od té doby taky uvalila na své hráče domácí karanténu. Sám komisionář Gary Bettman uvedl, že před znovurozjetím ročníku budou hokejisté potřebovat 2 – 3 týdny na získání formy.
Podle Del Zotta však nemusí tato doba stačit a hrozí zranění.
„Dojde k hodně zraněním. Jsou tam i ti, kterým končí smlouvy a před další sezónou by u některých mohla být ohrožená i kariéra. Je strašné na to jen pomyslet, natož o tom mluvit,“ načrtnul bek Ducks hororový scénář.
Švédsko, v němž mají sportovci mnohem příznivější podmínky na přípravu, se vyznačuje v boji s tzv. čínskou chřipkou liberálním přístupem. Tamní vláda sice zakázala shromáždění nad 50 osob a zavedla přísné podmínky pro provoz restaurací, podniky ale neuzavřela a v kontrastu s jinými evropskými zeměmi nechala až do dubna v provozu svá lyžařská střediska.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -