- Reklama -

Švédský veterán oznámil konec kariéry v NHL

- Reklama -

Anaheim ve čtvrtek oznámil, že jeho útočník Jakob Silfverberg po této sezóně ukončí svou kariéru v NHL.

Silfverberg zaznamenal sedm gólů a 19 bodů v 78 kláních této sezóny, která je poslední v jeho pětiletém kontraktu.

„Děkuju vám fanoušci v celé lize, hlavně v Anaheimu a Ottawě. Strávit 11 let v Orange County v dresu Ducks je něco, čehož si budu vážit každý den,“ sdělil Silfverberg.

33letý Švéd odehrál v NHL doposud 817 zápasů se ziskem 168 branek a 373 bodů. V play-off přidal 18 gólů a 27 asistencí v 69 střetnutích.

- Reklama -

Silfverbeg byl draftovaný v roce 2009, kdy si jej z 39. místa vybrala Ottawa. Do Anaheimu přišel v roce 2013 při výměně Bobbyho Ryana.

„Byl tím nejlepším charakterním hráčem Ducks, Senators a jeho rodného Švédska. Vždy šel příkladem a upřednostňoval tým. Jeho přínosy na ledě a v komunitě budou mít trvalý vliv,“ uvedl generální manažer Pat Verbeek.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -