- Reklama -

Tampa se po brzkém vypadnutí nejspíše zbaví trojice hráčů

- Reklama -

Hokejisté Tampy Bay Lightning byli zvyklí na dlouhá play-off. V posledních třech letech došli vždy až do finále Stanley Cupu. Loni prohráli s Coloradem, předtím však byli ve dvou případech úspěšní. Letos vyrazili na dovolenou už po šesti zápasech prvního kola s Torontem a vedení klubu tak přemýšlí nad částečnou obměnou kádru.

Prvním, s kým se Lightning rozloučí bude nejspíše útočník Ross Colton. Letos šestadvacetiletému bojovníkovi končí smlouva a stane se omezeným volným hráčem. Tampa si ho však kvůli napjatému platovému stropu nebude schopná dovolit. Už delší dobu jej mnozí insideři spojují s Vancouverem nebo Winnipegem. Letos Colton získal 32 bodů v 81 zápasech základní části a další čtyři v play-off.

Věk nezastavíš. Corey Perry má za sebou zajímavou avšak smutnou sérii, když třikrát po sobě postoupil se svými týmy do finále (postupně s Montrealem, Dallasem a nakonec Tampou) a pokaždé odcházel po sérii jako poražený. Sedmatřicetiletý útočník v posledních dvou sezonách viděl, jak mu neustále ubývá čas na ledě, pomalu ztrácel svoji roli. V 37 letech se stane neomezeným volným hráčem, čím dál víc se však okolo něj vynořují spekulace o konci kariéry.

Třetím hráčem Tampy, kterého nejspíše v příští sezoně na soupisce klubu neuvidíme, je brankář Brian Elliott. Zkušený veterán věrně sloužil poslední dvě sezony jako záloha za brankářskou superhvězdu Andreje Vasilevského. Začátkem dubna mu však bylo už 38 let a jeho čísla ze základní části, kdy odchytal 22 utkání, nebyla nijak oslnivá. Očekává se, že pro pozici dvojky se po vypršení Elliottova kontraktu podívá po někom mladším.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -