- Reklama -

Tihle chlapi jsou nejlepší, když je v sázce všechno, chválí své Tučňáky Mike Sullivan

- Reklama -

NHL zná čtyři nejlepší týmy letošní sezóny. Po Nashvillu a Ottawě si zajistily postup také Anaheim, který přehrál těsně 2:1 Edmonton, a o pár hodin dřív Pittsburgh. Obhájci titulu nakonec zvládli sedmý zápas série s Washingtonem a po výsledku 2:0 si zahrají finále Východní konference s Ottawou.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


K důležitému čtvrtému vítězství stačily dvě vstřelené branky a bezchybný výkon Marca-André Fleuryho, který si připsal 29 zákroků. Byl to jeho devátý shutout v play off, první v letošní sezóně. Pittsburgh měl po prohrách v pátém a šestém zápase namále, krizi ale dokázal zažehnat a postoupil. První zápas s Ottawou odehraje doma v sobotu.
„Byla to dlouhá série proti dobrému týmu,“ řekl Fleury. „Šli do nás tvrdě až do konce série a my jsme hrdí na to, jak jsme dneska hráli, a na to, jakým způsobem jsme se vyrovnali s tlakem a s těžkým soupeřem v celé sérii.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Na straně Washingtonu strávili z útočníků nejvíc času na ledě T.J. Oshie (22:38) a Nicklas Bäckström (21:58), gólově se ale neprosadili. Alexandr Ovečkin odehrál jen 18 minut a 22 sekund a jako jediný hráč Caps byl u obou inkasovaných branek. Brankář Braden Holtby měl 26 zákroků, Capitals nedosáhli na finále konference od roku 1998.
„K vítězství v téhle části roku potřebujete všech dvacet chlapů. Když to někomu nejde, jiní musí vystoupit a chopit se pochodně. Dnes jsme nikoho takového neměli,“ mrzelo Oshieho.

Pittsburgh přesně takové hráče měl. Sidney Crosby ani Jevgenij Malkin v sérii nezářili, góly ale v pravou chvíli dávali jiní. Ve středu to byli Bryan Rust a Patric Hörnqvist. Rust se trefil po čtyřech gólech z prvního kola proti Columbusu poprvé v této sérii. Crosby si připsal desátou asistenci v play off a posunul se na sedmé místo celkové produktivity.
„Nedokážu tuhle partu hokejistů slovy popsat,“ řekl trenér Mike Sullivan o svých hráčích. „Hodně jsme toho zažili od chvíle, kdy jsem tady. Vždycky dokážou najít správný způsob, jak odpovědět na výzvy a problémy, kterým čelí. Dnes večer to dokázali znovu. Myslím, že tihle chlapi jsou nejlepší, když je v sázce všechno. Mohl to být nejtěžší zápas v letošním play off, ale taky utkání, kde jsme se nejvíc přiblížili vlastní identitě.“
„Šli do nás tvrdě, ale my se semknuli,“ přidal se Sidney Crosby. „Fleury měl nějaké zákroky a hlavně ve druhé a třetí třetině jsme myslím šlapali víc my. Myslím, že to byl jeden z našich nejlepších zápasů. Přišel v pravý čas.“
„Pár malých chybiček,“ mrzelo na straně poražených Matta Niskanena. „Hlavně na začátku jsme na ně vlítli a bylo by pěkné aspoň jednou se trefit. Fleury byl dobrý a nám koncovka nešla.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -