- Reklama -

Trenéři zůstanou, v kádru by k velkým změnám dojít nemělo, hlásí z tábora Islanders

- Reklama -

Sezóna u New York Islanders sice nedopadla zrovna podle představ, nicméně trenéři se o místo bát nemusí. Netrvalo to dlouho a generální manažer Garth Snow oznámil, že nadále počítá s Jackem Capuanem (na snímku) a změny nechystá ani v jeho trenérském štábu. Asistenty by měli dál zůstat Doug Weight, Greg Cronin, Bob Corkum, gólmany by měl dál vést Mike Dunham.
„Naši trenéři odvedli výbornou práci, ať už šlo o přípravu hráčů nebo o komunikaci mezi trenéry a hráči, která byla ohromující,“ pochválil své lidi Snow. „Byly tam určité aspekty hry, třeba oslabení, která nám nejdřív nešla a pak se stala naší silnou stránkou. Na druhé straně nám třeba šly přesilovky, ale v play off jsme v nich nebyli schopní dát gól, což je věc k zamyšlení. Budeme analyzovat všechny oblasti našeho týmu a zkusíme je vylepšit.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ostrované odehráli výbornou základní část, kdy se jednu dobu ucházeli o post na čele Východní konference. V play off pak odehráli napínavé první kolo, které bohužel skončilo nezdarem. Po sedmi utkáních vypadli Isles s Washingtonem, který jim tak sebral možnost atraktivního derby s Rangers.
„Samozřejmě je to pocit zklamání, protože naše očekávání byla taková, že můžeme bojovat o Stanley Cup,“ pokračoval klubový generální manažer. „Prohrát ve formě, v jaké jsme byli, to dělá ještě těžším. Na druhou stranu máme hodně mladý tým a tak si můžeme říct, že to pro ně byla aspoň skvělá lekce pro budoucnost,“ věří Snow, že rok nebo dva může jeho tým dojít v play off mnohem dál.
Trenéři i tak zůstanou. Zda dojde ke změnám v hráčském kádru, se teprve uvidí. Před sezónou přivedl Snow několik nových mužů, nejvýznamnějšími posilami se stali určitě obránci Johnny Boychuk a Nick Leddy. Pomohl také Jaroslav Halák v bráně a útočníci Michail Grabovskij a Nikolaj Kuljomin.
Všech těchto pět veteránů je pod smlouvou minimálně do sezóny 2017-18. Pár mladíků se stane chráněnými volnými hráči, Kyleu Okposovi skončí smlouva po příští sezóně. Jinak Islanders nebudou potřebovat moc vylepšovat, Garth Snow by měl mít před sebou klidné léto.
Jelikož se Islanders stěhují do nové haly, vedení teď hlavně doufá, že si sem fanoušci najdou cestu. Ve staré hale totiž šly návštěvy poslední rok nahoru. „Způsob, jakým se hráči napojili na fanoušky a fanoušci na hráče, to bylo něco výjimečného. Loni jsme měli 31-krát vyprodanou halu, což byla skvělá podpora. Když vidíte po vyhraném zápase, jak jdou hráči do středového kruhu poděkovat a odpovídají fanouškům, to je prostředí, ve kterém chcete být,“ ocenil Garth Snow.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -