- Reklama -

Trofej Billa Mastertona za oddanost hokeji získá Andersen, Ingram nebo Kylington

- Reklama -

Frederik Andersen, Connor Ingram a Oliver Kylington byli dnes představeni jako kandidáti Billy Masterton Memorial Trophy. Toto ocenění každoročně získává hráč NHL projevující podle hlasování Asociace profesionálních hokejových novinářů největší vytrvalost, sportovního ducha a oddanost hokeji.

Frederik Andersen (Carolina Hurricanes)
Andersen zahájil sezónu s týmem Carolina Hurricanes se skóre 4-1-0, než mu byl diagnostikován problém se srážlivostí krve, kvůli kterému musel vynechat 50 zápasů od 4. listopadu do 7. března. Čtyřiatřicetiletý Andersen se vrátil 7. března a ve 10 zápasech dosáhl zápasové bilance 9-1-0 s průměrem 1,30 gólu na zápas, úspěšností zákroků 95,1 procenta a třemi shutouty, čímž přispěl k tomu, že Carolina (52-23-7) skončila na druhém místě Metropolitní divize. Andersen, který se do finále dostal poprvé, by se mohl stát druhým hráčem Hurricanes/Hartford Whalers, který by tuto cenu získal (Dave Taylor, 1990-91).

Connor Ingram (Arizona Coyotes)
Ingram téměř ukončil svou kariéru kvůli obsedantně-kompulzivní poruše a chronickým depresím, než v roce 2021 vyhledal pomoc v rámci programu NHL/NHLPA Player Assistance. Po sedmi profesionálních sezónách v ECHL, American Hockey League a ve Švédsku debutoval v NHL v sezóně 2021-22 za tým Nashville Predators. Sedmadvacetiletý Ingram, kterého si 10. října 2022 vyžádali z waivers Arizona Coyotes, měl v této sezóně bilanci zápasů 23-21-3 s průměrem 2,91 gólu na zápas, úspěšností zákroků 90,7 procenta a se šesti čiestými konty v 50 zápasech (48 startů) vedl ligu. Ingram, první finalista této ceny, se stal prvním brankářem Coyotes za posledních 12 let, který byl jmenován první hvězdou týdne NHL, když v týdnu končícím 3. prosince, během kterého Arizona vyhrála pět zápasů v řadě proti předchozím pěti vítězům Stanley Cupu, dosáhl bilance 3-0-0 s úspěšností zákroků 94,7 procenta.

Oliver Kylington (Calgary Flames)
Kylington se vrátil do sestavy Calgary Flames v lednu po více než osmnáctiměsíční pauze, kdy mimo jiné vynechal celou sezónu 2022/23, aby se mohl věnovat svému duševnímu zdraví. Šestadvacetiletý obránce se obával, že nebude schopen pokračovat v hokeji, ale během své nepřítomnosti spolupracoval se zaměstnanci Flames a po návratu si připsal osm bodů (tři góly, pět asistencí) a průměrně strávil na ledě 17:14 minut ve 33 zápasech. Kylington, který se mezi kandidáty dostal poprvé, by se stal třetím hráčem Flames, který kdy tuto trofej získal, a prvním od Garyho Robertse v ročníku 1995-96.

- Reklama -

Ve jménu vítěze bude věnován grant o výši 2 500 dolarů Stipendijnímu fondu Billa Mastertona. Minulý rok získal tuto cenu Kris Letang z Pittsburghu Penguins.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -