- Reklama -

Umíme to! ozývá se ze Slovenska

- Reklama -

Bratislava by mohla být dějištěm jedné ze základních skupin letošního mistrovství světa.

Slovenský svaz ledního hokeje (SZĽH) v pátek potvrdil, že rozběhl jednání s Mezinárodní hokejovou federací (IIHF) o spoluorganizaci turnaje. Kromě Slovenska je ve hře Dánsko i možnost, že se celé mistrovství bude konat v Lotyšsku.

Původně se měl turnaj uskutečnit v lotyšské Rize a běloruském Minsku. Rada IIHF však odebrala Bělorusku pořádání pro obavy o bezpečnost účastníků vzhledem na současnou politickou situaci. Zemí se zmítají již několik měsíců protivládní protesty.

Slovensko nabízí Zimný štadión Ondreja Nepelu, který hostil i MS 2011 a MS 2019.

- Reklama -

„Dohodli jsme, že do pátku tohoto týdne dáme dohromady dokumentaci a rozpočet k případnému spolukonání MS 2021,“ uvedl prezident SZĽH Miroslav Šatan pro portál hockeyslovakia.sk.

„Chtěli jsme ukázat hokejovému světu, že umíme a chceme pomoct v krizové situaci. Uděláme všechno proto, abychom radu IIHF přesvědčili, že Slovensko je to správné místo pro organizaci světového šampionátu,“ sdělil Šatan.

IIHF by měla definitivně rozhodnout už budoucí týden.

Začátek mistrovství světa 2021 je na programu od 21. května do 6. června. Slovensko a Česko se představí ve skupině A s Ruskem, Švédskem, Švýcarskem, Dánskem, Velkou Británií a Běloruskem.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -