- Reklama -

Unáhlené rozhodnutí? Zadina opouští NHL

- Reklama -

Český útočník Filip Zadina, který byl nechráněným volným hráčem, se rozhodl pro odchod ze zámoří. V pondělí podepsal dvouletou smlouvu s týmem HC Davos z nejvyšší švýcarské soutěže.

Zadina strávil poslední ročník v San Jose, kde v 72 zápasech nasbíral 23 bodů a vytvořil si nové osobní maximum s 13 góly. Hrál pod roční smlouvou v hodnotě 1,1 mil. dolarů a v létě se mohl stát chráněným volným hráčem, Sharks mu ale nepředložili kvalifikační nabídku.

24letý rodák z Pardubic začínal v organizaci Red Wings, která jej draftovala v roce 2018 z 6. místa. Očekávání však nenaplnil ani tam. Ve 190 duelech zaznamenal jen 28 branek a 40 asistencí a minulý rok se s týmem dohodl na předčasném ukončení smlouvy.

Minulý týden se šepotalo, že Zadina podepíše profesionální zkušební kontrakt s Buffalem, nakonec se však tak nestalo.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -