- Reklama -

Hertl sestřelil Rangers! Řádili všichni Češi v dresu Sharks

- Reklama -

Česká spolupráce v barvách San Jose Sharks sestřelila New York Rangers.

Tomáš Hertl a další Češi v barvách San Jose Sharks si vyšlápli na lídra Metropolitní divize New York Rangers. Žraloci vyhráli 3:2 a o vítěznou branku v prodloužení se postaral právě lídr týmu Tomáš Hertl! Na gól při hře tři na tři mu přihrál další Čech Jan Rutta. Ten byl i u vzepětí Sharks ve třetí třetině, kteří dokázali smazat dvoubrankovou ztrátu, a právě Rutta spolu s Filipem Zadinou asistovali u srovnávací branky na 2:2. San Jose si tak připsalo již třetí výhru v řadě. Naopak Rangers s touto porážkou asi nepočítali obzvlášť poté, co Arťemij Panarin zvyšoval na dvoubrankový rozdíl.

„Je to těžký rok ale tvrdě makáme! I když prohráváme proti dobrým týmům o dvě branky, nikdy se nevzdáme. Každý z dvaceti hráčů Sharks tomu dává všechno. Hrát před fanoušky v San Jose je nejlepší. Miluju to tady na stadionu Shark Tank. Je to můj domov,“ řekl v pozápasovém rozhovoru dojatý Tomáš Hertl.

„Roots (Jan Rutta) a Barbie (Alexandr Barbanov) to sehráli skvěle! Je to pro nás velké vítězství a je fajn mít třetí vítězství v řadě. Klíčové bylo, že jsme se udrželi v zápase. Jasně, bylo to už 2:0, ale měli jsme nějaké šance a jen jsme museli ještě přitlačit. To týmům, který má tolik talentu jako Rangers, nechutná,“ dodal Hertl, pro kterého to byl již sedmý vítězný gól v prodloužení. Pouze Brent Burns (10), Patrick Marleau (10) a Logan Couture (8) jich v historii San Jose Sharks mají více.

- Reklama -

„Tohle byl opravdu týmový výkon, nemůžu být hrdější na tým než dnes večer. Už tak jsem měl v letošní těžké sezoně řadu příležitostí být na ně hrdý, ale dnes je to naprosto nejvíc,“ ocenil svůj tým kouč David Quinn.

Zdroj: NHL.com/cs

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -