- Reklama -

Ustoupíme vám, vzkazují světový sport a hokej Bettmanovi a spol.

- Reklama -

Vedoucí představitelé Mezinárodní hokejové federace (IIHF) a Mezinárodního olympijského výboru (IOC) učinili velký krok v jednání o účasti hráčů NHL na Hrách v roce 2022.
Po setkání z tohoto týdne obě organizace projevily ochotu přistoupit na řešení problémů, které NHL vidí jako překážky k vyslání svých hráčů do Pekingu.
O ústupcích ze strany IIHF a IOC informoval Elliotte Friedman ze stanice Sportsnet.
Podle známého insidera se jedná o znatelný posun a dodává, že vliv na výsledek budou mít i rozhovory mezi NHL a NHLPA o nové kolektivní smlouvě.
Ve svém sobotním sloupku Saturday Headlines Friedman upřesnil, o čem jsou IOC a IIFH ochotné diskutovat.
„Bavíme se o pojištění, které zahrnuje výdaje na cestování, i podstoupení marketingových práv NHL, která by mohla využívat záběry z turnaje na svých vlastních platformách,“ uvedl novinář.

Hráčská asociace NHLPA je z těchto kroků podle Friedmana nadšená.

„Hokejisté cítí, že by to řešilo vše, co bylo (ze strany NHL) prezentováno jako obava,“ specifikoval žurnalista důvody optimismu NHLPA. „Faktem je, že kamkoliv budou jednání směřovat, je to obrovský krok od čelních orgánů, aby hráči mohli na turnaj jet.“
Komisionář NHL Gary Bettman v minulosti k tématu opakovaně vyjádřil svůj skeptický postoj, když mimo jiné uvedl, že „s absencí na turnaji je OK“. V listopadu pak novinářům řekl, že účast hráčů NHL na olympiádě „nesmírně narušuje“ průběh sezóny.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -