- Reklama -

V NHL se rozjely podpisy volných hráčů. Nové smlouvy získali i mnozí Češi

- Reklama -

Ve středu 28. července v 18 hodin Středoevropského času se rozjel volný trh s hráči v NHL. Byla to divoká jízda, která přinesla mnohdy překvapivé tahy managementů jednotlivých týmů. Nové smlouvy také získali někteří Češi, pojďme se podívat na souhrn toho nejzajímavějšího, co se v české kolonii v NHL v prvních hodinách po otevření volného trhu odehrálo.

Začněme brankáři a sice Petrem Mrázkem, jehož nová smlouva s Torontem bude platit následující tři roky a každý z nich si vydělá necelé čtyři miliony dolarů. Vytvoří tak gólmanskou dvojici s Jackem Campbellem.

O jedno z překvapení letošního volného trhu se dočkal účastník letošního MS v Rize Andrej Šustr. Vysoký zadák se vrací do NHL a to do klubu, jenž mu dal příležitost mezi hokejovou elitou jako úplně první – Tampa Bay Lightning. Zkušený obránce podepsal dvoucestný kontrakt. Vybojuje si místo v obraně obhájců Stanley Cupu?

- Reklama -

Třetí zámořskou adresu si vyzkouší někdejší pardubický útočník Tomáš Nosek. Dosavadní forvard Vegas putuje na dva roky do Bostonu. Rozšíří tak českou kolonii v Bruins, kteří zatím čekají na rozhodnutí zkušeného Davida Krejčího. Sejdou se po letech opět spolu?

V Torontu končil loňskou sezonu brankář David Rittich. Jenže jeho místo u Maple Leafs převzal jiný Čech – Petr Mrázek. Rittich však bude v NHL působit dál. Minimálně na rok si za 1,25 milionů dolarů pojistili jeho služby Nashville Predators.

Kromě Petra Mrázka se bude v kabině Toronta pohybovat také útočník David Kämpf. Maple Leafs pro něj připravili dvouletý kontrakt.

Po nepovedeném angažmá v Calgary se vrací do Pittsburghu útočník Dominik Simon. Tučňáci jej získali příslibem roční dvoucestné smlouvy na 750 tisíc dolarů.

Po letech v KHL se do nejprestižnější hokejové ligy světa vrací i Dimitrij Jaškin. U Kojotů podepsal roční kontrakt.


A která česká jména ještě čekají na nové smlouvy? Z těch nejzajímavějších jmen je určitě potřeba zmínit Davida Krejčího, jenž uvažuje o návratu do Olomouce. O šanci chce zabojovat další zkušený útočník Michael Frolík. Bez kontraktu je také zatím zraněními stíhaný exchomutovský Ondřej Kaše.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -