- Reklama -

V souboji českých útočníků si Krejčí i Voráček připsali dvě asistence. Vítězství nakonec slavili Letci, gólman Neuvirth nedochytal

- Reklama -

Čeští hokejisté David Krejčí a Jakub Voráček asistovali u dvou branek ve středečním utkání NHL mezi Bostonem a Philadelphii. Prvně jmenovaný centr Bostonu bodoval i v šestém utkání nové sezóny a se ziskem jedenácti bodů (4+7) vede produktivitu soutěže. Krejčí byl sice za svůj výkon vyhlášen třetí hvězdou večera, ale z ledu odcházel daleko spokojenější jeho krajan Voráček, jenž asistoval u obou branek Claudea Girouxe.
Ta druhá v přesilovce znamenala dva body pro hosty za vítězství 5:4 v prodloužení. Na tři góly Flyers přihrál Mark Streit. Brankář Steve Mason, jenž po první třetině vystřídal zraněného Michala Neuvirtha (v horní části těla), přispěl k třetímu vítězství Philadelphie v ročníku 16 bezchybnými zákroky.
V nočním čtyřzápasovém programu NHL se z našich gólmanů představil i Petr Mrázek. Ostravský rodák se svůj výkon rozhodně nemusel stydět, ale třetí prohře Detroitu v řadě nezabránil. V duelu na ledě Edmontonu kryl Mrázek 25 z 28 střel. Poprvé inkasoval ve 13. minutě, kdy Mark Letestu potrestal vyloučení Drewa Millera.
Další branku, která se nakonec ukázala jako vítězná, vsítil v čase 26:34 Connor McDavid. Pro jedničku posledního draftu to byla první trefa do černého v profesionální kariéře dosažená před vlastními fanoušky. O 30 sekund později poslal Oilers do tříbrankového trháku Teddy Purcell. Gólman domácích Cam Talbot přišel o čisté konto ve 47. minutě, kdy na něj vyzrál Tomáš Tatar. Slovenský forvard skóroval poprvé v sezóně.
V utkání na ledě Buffala měli hráči Toronta dlouho našlápnuto k vítězství, ale samostatné nájezdy rozhodly o tom, že bonusový bod nakonec získali Sabres. Hosté vykročili do zápasu správnou nohou. Už ve druhé minutě vložil Pierre-Alexandre Parenteau hokejku do tvrdé rány českého zadáka Romana Poláka a puk se zastavil až v síti za zády překvapeného gólmana Chada Johnsona.
Od kýženého vítězství dělilo Maple Leafs necelých pět minut, domácí ale dokázali vyrovnat. Nulu na kontě Jonathana Berniera umazal Evander Kane. Bývalý forvard Winnipegu tak oslavil svou vůbec první branku v dresu Buffala. V již jednou zmiňovaných nájezdech se na straně Sabres prosadili Tyler Ennis a Matt Moulson, Johnsona překonal pouze Parenteau.
Poprvé od přestěhování organizace z Hartfordu do Raleighu v roce 1997 dokázali Hurricanes porazit Laviny z Colorada na jejich domácí půdě. Ozdobou nočního klání v aréně Pepsi Center byli oba brankáři. Cam Ward zneškodnil všech 26 střel a připsal si první čisté konto v sezóně. Jeho protějšek Semjon Varlamov čelil celkem devatenácti střelám a kapituloval až ve druhé minutě prodloužení. Čekání na první a zároveň i poslední změnu na ukazateli skóre ukončil Victor Rask. Poslední vítězství Caroliny (tehdy ještě Hartford Whalers) v Denveru se datuje k 9. únoru 1996.


Bude vás zajímat:


- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -