- Reklama -

VIDEO: Bitva o Albertu gradovala bitkou gólmanů

- Reklama -

Tahle rivalita se neomrzí!
Edmonton porazil v sobotu Calgary 8:3 a ani tentokrát se neobešlo derby dvou albertských mančaftů bez pořádných emocí. Fanoušci viděli v Saddledome tři bitky, přičemž nechyběl ani tolik vzácný pěstní souboj gólmanů.
Fanda NHL
Brankáře Flames Cama Talbota popudil v čase 39:36 Sam Gagner, který se pokoušel vyšťourat z pod jeho chráničů puk. Vznikla hromadná mela, v níž se Talbot u zadního mantinelu ohnal vyrážečkou po Alexi Chiassonovi, což popudilo strážce edmontonské svatyně Mikea Smithe. Rozzuření gólmani se do sebe pustili a vyměnili si pár ran, než Smith svého soupeře skolil na led.
Zbývajících 24 sekund druhého dějství se dohrálo na začátku třetí třetiny a sudí mohli mezitím rozdělit tresty – 26 minut na domácí a 24 na hostující straně. Pro oba muže v masce zápas skončil a do brány se tak mohl vrátit Rittich, který byl ve druhém dějství vystřídán.
„Byl to starý dobrý hokej,“ okomentoval Smith dění na ledě. „Nelíbilo se mi, co Talbot dělal. Jen jsem viděl, co se tam dělo. Koledoval si o to.“
„Nemám rád, když do mě někdo píchá holí, když je odpískáno a já ležím na zádech,“ bránil se zase po duelu Talbot. „Vytočí vás to. Reagoval jsem odpovídajícím způsobem, i když to z mé strany asi nebylo nejchytřejší.“
V ostrém utkání, které překonalo veškerá očekávání, se pobili také Buddy Robinson s Jujharem Khairou a (jak jinak) Matthew Tkachuk s Ethanem Bearem.
Další setkání plné zlé krve je na programu 4. dubna v Calgary.
Buddy Robinson vs Jujhar Khaira:

Matthew Tkachuk vs Ethan Bear:

Cam Talbot vs Mike Smith:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -