- Reklama -

Napodobí Corey Perry Mariána Hossu? Čeká jej třetí finále se třetím týmem v řadě

- Reklama -

V angličtině se používá přísloví „If you can’t beat them, join them“. Tedy, nemůžeš-li je porazit, přidej se k nim. Corey Perry prohrál s Tampou finále v roce 2020 jako hráč Dallas Stars, loni jako člen mužstva Montreal Canadiens. Před tímto ročníkem tak podepsal jako volný hráč dvouletou smlouvu na milion dolarů s Lightning.

A povedlo se, po roce je Perry opět ve finále Stanley Cupu. V základní části zažil nejlepší sezonu za poslední tři roky, odehrál všech 82 utkání a získal 40 bodů. Při cestě do finále zatím nasbíral v 17 zápasech osm bodů za pět branek a tři asistence.

Ale jeho důležitost pro Tampu spočívá především v jeho zápalu a bojovnosti. Zkušený harcovník, který vyhrál Stanley Cup s Anaheimem v roce 2007, se na ledě kvůli vítězství může přetrhnout.

Jako třeba ve druhém zápase série, když zmatený Vasilevskij netušil, kde skončil puk, který po něm vystřelil Tyler Motte. Perry však měl přehled a skočil po puku, který rukavicí přistrčil Vasilevskému, který jej bezpečně ukryl před dotírajícími hráči New Yorku. Tampa hubený náskok ubránila a postoupila do finále Stanley Cupu potřetí v řadě.

- Reklama -

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -