- Reklama -

Změní dvojice Čechů dres?

- Reklama -

Sezona 2021/2022 už je pomalu u konce, Stanley Cup může získat jen Tampa Bay nebo Colorado. Ostatní mužstva nyní naplno rozmýšlí, co udělat pro to, aby v příštím ročníku byla na jejich místě. A dva kluby přemýšlí o tom, že by se zbavily služeb českých hráčů.

Detroit Red Wings se v posledních letech snaží zvednout doslova ze dna. Pomoct k tomu měl i bývalý Pardubický útočník Filip Zadina. Wings si jen zamluvili jako šestého v celkovém pořadí na draftu 2018.

Jenže velká očekávání zatím Zadina nenaplnil. Letos v 74 utkáních vstřelil pouhých 10 branek a přidal k nim 14 asistencí. Letos mu skončil nováčkovský kontrakt, stane se omezeným volným hráčem. Zkusí jej Detroit zpeněžit a poslat jeho práva do jiného týmu?

Zacha na rozcestí 

- Reklama -

O Pavlu Zachovi se často mluvilo v souvislosti s trejdem už před letošní přestupovou uzávěrkou. Nakonec však český centr zůstal v New Jersey, které jej v roce 2015 draftovalo, shodou okolností také jako šestého v celkovém pořadí jako o tři roky později Detroit Zadinu.

A stejně jako Zadina i Zacha se v létě stane omezeným volným hráčem, skončil mu jeho tříletý kontrakt na 2,25 milionu dolarů ročně. Pětadvacetiletý útočník letos zažil svoji bodově nejvydařenější sezonu – v 70 utkáních získal 36 bodů.

Už delší dobu se v souvislosti se Zachou zmiňovaly kluby Vancouver Canucks a Montreal Canadiens. Změní Zacha poprvé v kariéře v NHL dres?

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -