- Reklama -

Voráček se připomněl asistencí, na výhru Flyers to však nestačilo. Vítězná jízda Kings skončila v Chicagu

- Reklama -

Ze tří pondělních utkání NHL se čeští hokejisté dokázali prosadit pouze v jednom duelu. Počtvrté za sebou bodoval Radim Vrbata. Mladoboleslavský rodák se jednou asistencí podílel na výhře Vancouveru 4:1 nad Philadelphií. Vrbata se prosadil necelých 54 sekund před koncem základní hrací doby, když při power play soupeře nezištně předložil puk volnému Bartkowskému a ten ranou do opuštěné klece pojistil triumf Canucks.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen forvard Vancouveru Jake Virtanen (1+0). Gólem a asistencí se blýskl jeho spoluhráč Bo Horvath. Gólman Ryan Miller podpořil výhru domácího celku sedmadvaceti bezchybnými zákroky. O čisté konto přišel v úvodu druhé třetiny, kdy ho překonal kapitán Philadelphie Claude Giroux (na snímku).
Na čestný úspěch Flyers přihrál Jakub Voráček. Po čtvrté porážce v řadě patří Letcům až 12. příčka v tabulce Východní konference. Se slabou formou týmu koresponduje i bodová bilance Voráčka, jenž se letos zatím hledá a marně navazuje na zářivé výkony ze své minulé sezóny. Po jedenácti odehraných partiích má na kontě pouze čtyř asistence.
Hokejisté Toronta přerušili sérii šesti proher a s velkým přispěním Jamese Reimera a Joffreyho Lupula porazili Dallas 4:1. Stars mají formu jako hrom a nebýt vynikajícího výkonu gólmana Reimera, kdo ví, jak by to nakonec dopadlo. Hosté přestříleli Maple Leafs 44:26, ale strážce torontské svatyně překonali pouze jednou, v 10. minutě vyrovnal na 1:1 Jamie Benn. Lupul se na výhře Listů podílel dvěma góly a jednou asistencí. Třemi body se prezentoval také Morgan Rielly (1+2), gól a asistenci zaznamenal Brad Boyes.
Vítězná jízda Los Angeles skončila na ledě Chicaga, které včera postrádalo nejen zadáka Duncana Keitha (koleno), ale poprvé v ročníku i slovenského forvarda Mariána Hossu (zranění v dolní části těla). Kings v rozmezí 16. až 31. října vyhráli sedm zápasů za sebou, a také včera to s jejich nadějemi na další dvoubodový zisk vypadalo dlouho hodně dobře.
Po 40 minutách vedli hosté 2:1, skóre zápasu sice otevřel na začátku 7. minuty kapitán Jestřábů Jonathan Toews, Králové ale  ještě do přestávky odpověděli trefami Martineze a Kopitara. Závěrečné dějství prestižního souboje vítězů Stanley Cupu z posledních čtyř ročníků NHL vyšlo mnohem lépe Blackhawks, střelecky se o to přičinili Patrick Kane, Teuvo Teravainen a Arťom Anisimov.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -