- Reklama -

Vrbata a náhradní brankář Läck zařídili Canucks vítězství

- Reklama -

Hokejisté Vancouveru vyhráli na ledě New York Islanders 4:0, přestože se jimcesivnhl-logo-150x150-3 zranila brankářská jednička Ryan Miller. Fantasticky jej ale zastoupil náhradník Eddie Läck, jenž si připsal 27 úspěšných zákroků a domácí na něj ani jednou nevyzráli. Dvě branky vítězů zařídil Radim Vrbata (1+1).
Miller se ve druhé třetině zápasu srazil v brankovišti se spoluhráčem Jannikem Hansenem, jenž nešťastně spadl na jeho pravou nohu.
„Nechci říkat nic dopředu. Chceme si být jistí, než něco prohlásíme. Ale pravděpodobně nebude pro úterní zápas k dispozici,“ sdělil zámořským novinářům kouč Canucks Willie Desjardins.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Miller ze zápasu okamžitě odstoupil a do branky tak přispěchal Eddie Läck, který si vedl hodně dobře. „Byl skvělý, předvedl dnes několik neuvěřitelných zákroků,“ vyzdvihl výkon náhradního brankáře Desjardins.
„Já doufám, že se mohu v hierarchii brankářů zase posunout. Ale nevím, jestli tomu pomůže zrovna tenhle zápas… Prostě beru to den po dni a uvidíme, jak se to vyvine,“ uvedl Läck.
Obránci Canucks hráli opravdu obětavě, Luca Sbisa dostal při pádu do střely pukem přímo do úst a musel do kabiny na ošetření.
„Kluci mi hodně pomáhali. Hodně z nich blokovalo střely přímo přede mnou. Skvělá týmová podpora,“ liboval si po zápase Läck.

První dvě branky zápasu padly v přesilových hrách. Nejprve se trefil po přihrávce Vrbaty Zack Kassian a poté skóroval sám český útočník. V početní výhodě mu skvěle přihráli bratři Sedinové a Vrbata zaznamenal už 22. gól v této sezóně NHL.
Vancouver je nyní na pětizápasovém tripu a má bilanci dvou výher a jedné porážky. „Ve čtvrtek jsme porazili silné NY Rangers, pak prohráli s New Jersey a nakonec zdolali jeden z nejlepších týmů v lize. A to i přesto, že máme řadu zraněných, to je přece úžasné,“ pochválil spoluhráče Henrik Sedin.

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -