- Reklama -

Vrbata třikrát seknul do Sabres, Krejčí přihrál na gól

- Reklama -

Při pouhých třech zápasech, které se v pondělí v NHL hrály, se hledá snadno, komu posadit na hlavu pomyslný vavřínový věnec za nejlepší výkon večera. Zvláště, když onen zmiňovaný hokejista třikrát překoná soupeřova gólmana, jak se včera povedlo Radimu Vrbatovi.
Český útočník ve službách Vancouveru nejprve dvěma brankami v úvodní třetině otočil vývoj utkání s Buffalem. V deváté minutě srovnával na 1:1 dorážkou Higginsovy střely, v devatenácté nastavil hůl do rány Dana Hamhuise.
Canucks se dostali do ideálního tempa a v prostředním dějství přidali další dva góly, takže když se pět a půl minuty před sirénou dostal Vrbata ke střele z pravého kruhu, už tím jen stvrdil bezproblémové vítězství 5:2. V dresu Kosatek, jenž obléká druhou sezónu, si mladoboleslavský rodák připsal první hattrick, v NHL celkově šestý.
Vrbatovi se alespoň částečně přiblížil Roman Josi, hlavní strůjce výhry Nashvillu nad Bostonem. Psali jsme nedávno o tom, jak silnou podporu má ofenzíva Predátorů ve svých obráncích, švýcarský reprezentant to prokázal dvakrát. Kdyby byli Bruins disciplinovanější, možná by tak špatně nedopadli, Josi se do střelecké listiny zapisoval jen při přesilovkách.
Predators využili dvě ze sedmi, ale klíčová branka Viktora Arvdisona na 2:3 padla v 56. minutě za rovnovážného počtu mužů mezi mantinely. Také Medvědi jednou skórovali při početní výhodě, o jejich zbylý zápis se postaral Kevan Miller z nahrávky Davida Krejčího.
V zápase mezi Coloradem a Minnesotou padlo gólů nejméně. Po jedné na každé straně v normální hrací době a třetí v prodloužení. Z pravé strany vybruslil před svatyni Divochů John Mitchell a zajistil Lavinám bod navíc. Svěřenci Patricka Roye porazili Wild teprve podruhé z posledních deseti vzájemných utkání.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -