- Reklama -

Výsledky play off NHL z 16. května: Nashville otočil zápas proti Anaheimu a ujal se vedení v sérii

- Reklama -

V noci z úterý na středu pokračovalo play off National Hockey League třetím zápasem finále Západní konference. Hokejisté Nashvillu v něm vybojovali těsnou výhru 2:1 nad Anaheimem a stejným poměrem vedou i v celé sérii. Postupový mečbol budou mít šanci získat ve čtvrtek opět v domácím prostředí.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Včerejší konfrontace mezi Predátory a Kačery se nevyvíjela pro svěřence trenéra Petera Laviolettea nejlépe. Od 36. minuty byli blíž úspěchu hosté, vedení 1:0 jim v přesilové hře zajistil kanadský kanonýr Corey Perry. Domácí potěšili své fanoušky ve vyprodané Bridgestone Arena až v poslední třetině.
Filip Forsberg nejprve v 44. minutě vyrovnal a v čase 57:17 Roman Josi potrestal vyloučení Chrise Wagnera. Švýcarský obránce se tak postaral o obrat Nashvillu, za což jej novináři vyhlásili první hvězdou utkání.
„Ukázali jsme, že jsme sebevědomý tým. Věděli jsme, že hrajeme dobře, a i když jsme dlouho nemohli dát gól, nikdo na střídačce nepanikařil. Měli jsme řadu šancí, spoustu střel. Říkali jsme si, že musíme dál hrát svoji hru a že nám to tam spadne,“ sdělil Josi.
Pekka Rinne
podpořil triumf svého celku 19 bezchybnými zákroky. Mnohem více práce měl jeho protějšek John Gibson, aktivní Predators na něj vyslali celkem 40 střel.

Nashville – Anaheim 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Stav série: 2:1.
Branky a asistence: 43:54 Filip Forsberg (Ryan Ellis), 57:17 Roman Josi (Viktor Arvidsson, Mattias Ekholm) – 35:35 Corey Perry (Rickard Rakell, Sami Vatanen).
Střely na branku: NSH 17-11-12=40, ANA 9-4-7=20. Přesilovky: 1/4 – 1/2. Aréna: Bridgestone Arena (17 338 diváků).
Brankáři: Rinne 20/19 – Gibson 40/38.
Hvězdy utkání: Josi, Forsberg, Rinne (všichni NSH).
Česká účast: – Ondřej Kaše (11:44, 1 zbl. střela, 1 hit).

- Reklama -

Bude vás zajímat:


- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -