- Reklama -

Zesnulý Pat Quinn má ve Vancouveru u haly svou ulici

- Reklama -

Že je hokej v Kanadě téměř náboženstvím, je známá věc. Významných hokejových osobností si tam považují, legendy minulosti chovají ve velké úctě. Posledním důkazem budiž počin vancouverské radnice, která schválila pojmenování ulice po bývalé legendě Canucks Patu Quinnovi.
Jeden z úseků vancouverské Abbott Street, která vede poblíž Rogers Areny, domovského stánku Kosatek, byl oficiálně přejmenován na „Pat Quinn Way“. Jde o poctu bývalému hráči, který v klubu Vancouver Canucks zastával také pozice hlavního kouče, generálního manažera a prezidenta. Quinn zemřel loni v listopadu po dlouhé těžké nemoci ve věku jednasedmdesáti let.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Městská rada na svém středečním zasedání jednomyslně schválila pojmenování části ulice Abbott Street, konkrétně úsek vedoucí mezi Pacific Boulevard a Expo Boulevard, jako „Pat Quinn Way“. Na druhé straně haly vede paralelně Griffiths Way, pojmenovaná po bývalém majiteli Kosatek Franku Griffithsovi. Právě on Quinna v roce 1987 najal.
„Tohle rozhodnutí dává smysl z mnoha důvodů. Podobný odkaz, jaký tu zanechal Pat, asi dlouho neuvidíme. Sloužil tu jako kouč, generální manažer, prezident a člen exekutivy, to už se dnes moc nevidí,“ uvedl Tom Mayenknecht z rádia TSN1040, který přispívá také do deníku Vancouver Sun.
Z Quinnovy bývalé kanceláře ve čtvrtém patře Rogers Areny je krásný výhled právě na nově přejmenovanou ulici. Také slavný vchod do haly číslo 16, pojmenovaný po bývalém kapitánovi a současném prezidentovi klubu Trevoru Lindenovi, se nachází u této ulice. Byl to Quinn, kdo Lindena v roce 1988 pro Canucks draftoval.
Již v listopadu ocenily Kosatky tohoto sympatického muže krátkým předzápasovým videem a na 17. března chystají plnohodnotný ceremoniál. Je symbolické, že si pro tento účel vybraly zrovna St. Patrick’s Day, Quinnovi se totiž přezdívalo „Big Irishman“.

Quinn, jenž dvakrát získal cenu pro nejlepšího kouče sezóny, se s Vancouverem probojoval do finále Stanley Cupu 1994. Kanadu přivedl v Salt Lake City 2002 po padesáti letech ke zlaté olympijské medaili. Držitel státního vyznamenání a předseda výběrové komise do torontské Hokejové síně slávy byl jednou z nejrespektovanějších osobností v hokejovém světě.
Na západním pobřeží Kanady, v nádherné provincii Britská Kolumbie, prožil velkou část života. Místní na něj rádi vzpomínají a nyní si jej připomenou pokaždé, když vyrazí na hokej po „Pat Quinn Way“.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -