- Reklama -

Zoufalý Detroit hledá gólmana. Podaří se jim přetáhnout Markströma?

- Reklama -

Fanshop týmuDetroit se v posledních letech plácá v bahně neúspěchů. Jejich GM Steve Yzerman má sice k ruce velmi talentovaný tým, než však jeho svěřenci začnou naplňovat svůj potenciál, nějakou dobu to potrvá. Přesto nechtějí být Red Wings jen do počtu a poohlíží se po posilách.
Dlouhodobá regrese výkonů dvojice Jimmy Howard a Jonathan Bernier stála Rudá křídla v posledních letech až příliš mnoho bodů. Detroit se nedostal ani do rozšířeného play-off, které připravuje vedení NHL v reakci na celosvětovou pandemii koronaviru. Hráči a vedení týmu tzv. Original Six tak mají spoustu času k přemýšlení.
Podle jednoho nejmenovaného zdroje z managementu týmu ze Západní konference se vedení Detroitu bude snažit využít nelichotivé situace s platovým stropem ve Vancouveru. Canucks mají jen velmi málo místa pod mzdovým maximem, a přitom velkou spoustu hráčů, které potřebují prodloužit.
Od Detroitu tak brzy očekávejte nabídku (pokud ji už v zákulisí neučinili) na dvojici brankářů kanadského klubu: Jacoba Markströma nebo Thatchera Demka.
Švédský obr u Canucks konečně našel způsob, jak rozvinout svůj potenciál, v letošním ročníku jej však zbrzdilo zranění. Čerstvě třicetiletému Švédovi po skončení této sezony skončí smlouva na 3,66 milionů dolarů ročně a určitě bude chtít si přilepšit.
Pokud nefiguruje v dalších plánech Vancouveru, mohou ho Red Wings ulovit jako volného agenta. V záloze mají Kosatky ještě spolehlivého náhradníka Louise Dominguea, kterému ale rovněž končí kontrakt.
Je velmi nepravděpodobné, že by Vancouver dokázal udržet oba gólmany. Pokud by se rozhodli pro udržení Markströma, mohli bychom očekávat výměnu Demka do Detroitu. Ve 24 letech by byl určitě lákavější variantou pro tým z města motorů.
Pomohla by podobná výměna zoufalému Detroitu?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -