- Reklama -

Zuccarello už může mluvit… a hlavně hrát

- Reklama -

Naposledy se Mats Zuccarello objevil v soutěžním zápase v prvním kole play off mezi NY Rangers a Pittsburghem. Další putování Jezdců, které skončilo v konferenčním finále porážkou 3-4 od Tampy Bay, sledoval jen zpovzdálí – a zpočátku ani to ne. Zranění hlavy, do níž ho zasáhla střela spoluhráče Ryana McDonagha, přinutilo norského útočníka dokonce i k úvahám o uzavření aktivní kariéry.
Tyhle myšlenky jsou dávno pryč, ve čtvrtek se 28letý křídelník objevil v sestavě Rangers pro přípravný utkání s Bostonem. Zdravý, v pořádku a natěšený na svoji šestou sezónu v NHL. Při rozhovoru pro ESPN nebylo skoro ani poznat, že ještě před pár měsíci měl sdrátovanou čelist.
„Ani na ledě jsem na to ani jednou nepomyslel, cítím se skvěle. První zápas mám za sebou a už se těším na další,“ pronesl po střetnutí, v němž zaznamenal gól a asistenci.


Mohlo by vás zajímat:


Léto ale probíhalo trochu jinak, než jak jsem byl zvyklý. „Byl jsem dlouhou dobu mimo trénink, takže jsem musel začít s nabíráním svalové hmoty,“ přiznává. „Cítím se silný, ale musím ještě zapracovat na fyzičce. Na začátku to šlo pomalu, ale poslední tři nebo čtyři týdny před návratem do New Yorku už jsem makal naplno.“
V základní části předešlé sezóny byl se 49 body pátým nejproduktivnějším členem kádru, jenž vybojoval Prezidentovu trofej. Než ho vyřadilo zranění ze hry, stihl v pěti duelech s Penguins posbírat dvě asistence. Kdo ví, jak by pokračovala cesta Rangers vyřazovacími boji, kdyby měli nevysokého forvarda nadále k dispozici.
„Těžko říct,“ uznává generální manažer Jeff Gorton. „Takhle daleko jsme se v úvahách nikdy nedostali. Jako tým jsme si dělali starost hlavně o jeho zdraví a o to, abychom ho měli zpátky v další sezóně. Je důležitou součástí našeho mužstva a spoluhráči ho zbožňují. Všichni jsme šťastní, že je tu a stoprocentně v pořádku.“

Úsměv při hodnocení čtvrtečního vystoupení účastníka posledních dvou olympiád zářil i na tváři newyorského kouče Alaina Vigneaulta. „Je skvělé ho tu vidět – nejen kvůli tomu, že je zdravý, ale také jak zahrál. Jsem si jistý, že ho to těší a stejně potěšení jsou i jeho spoluhráči. Odehrál dobrý první zápas,“ pronesl hlavní trenér Rangers.
Jak budou vypadat další utkání v podání Matse Zuccarella? „Chci hrát, jak nejlépe budu umět, a pomoci týmu vítězit. Snažit se o fyzickou hru, chodit do soubojů, vytvářet šance a předvést se solidně i v defenzívě,“ má jasnou představu rodák z Osla.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -