- Reklama -

Hemský se těší na nové spoluhráče v Dallasu

- Reklama -

Poprvé ve své dvanáctileté zámořské kariéře chybí Aleš Hemský v tréninkovém kempu Edmontonu Oilers. Jak už bylo v médiích mnohokrát zmíněno, jednatřicetiletý útočník podepsal nový tříletý kontrakt v Dallasu a zdá se, že je v týmu Stars zatím spokojený.
„Kempy jsou všude stejné, je to tvrdá a únavná práce, přes kterou se hráč prostě musí dostat, ale kluci z týmu i vedení jsou v pohodě a užívám si to tady,“ říká pardubický odchovanec na stránkách texaského týmu po prvních dnech strávených v kempu.
Hemský, který v minulé sezóně kromě angažmá v Edmontonu ještě stihnul oblékat dres Ottawy (přestup od Oilers k Senators v březnu 2014), se na soustředění opět sešel se svým bývalým spoluhráčem Jasonem Spezzou, jehož Ottawa v létě vyměnila do stejného týmu.
„Aleš je inteligentním, přemýšlivým a tvořivým typem hráče. Má výbornou práci s holí, spoustu zkušeností a dokáže na sebe navázat protihráče a otevřít tak ostatním v poli volný prostor. Myslím, že Dallas udělal v případě jeho nákupu dobrý krok,“ hodnotí Hemského Spezza.
Oba hráči se v prvních dnech kempu potkávali také ve stejné lajně a na webových stránkách Stars zmiňují i možnost nasazení Hemského po boku Tylera Seguina a Jaimeho Benna.
Zdá se, že kouč Lindy Ruff bude na dvojici Hemský, Spezza spoléhat i při přesilovkách. „Hemský je schopen tvořit hru, má výborný přehled a nebojí se vzít zodpovědnost na sebe. Umí rozhodovat zápasy, dokáže hrát pod tlakem a má tvrdou střelu. Všechny tyto vlastnosti z něj dělají výjimečného hráče“, neskrývá svou spokojenost trenér Ruff.
Aleš Hemský se netají tím, že by si po několika letech opět rád zahrál play off a vzhledem k posilám týmu Dallasu to není neuskutečnitelný cíl. Český útočník, který v minulé sezóně v Ottawě chytnul výbornou formu, se vyřazovacích bojů účastnil s Edmontonem naposled v ročníku 2005-06.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -