- Reklama -

Američané zbrojí na MS. Ve hře je i posila nejvyššího kalibru

- Reklama -

Americká reprezentace se na MS v Německu a Francii představí v třpytivé sestavě. Nejnověji svou účast potvrdil třiadvacetiletý útočník Johnny Gaudreau z Calgary.
Nejproduktivnější hráč Flames uplynulých dvou sezón reprezentoval USA již před dvěma lety na šampionátu v Minsku, kde v osmi utkáních nasbíral deset kanadských bodů (2+8).
Prodloužení sezóny o evropské dobrodružství navíc zvažuje i hvězdný forvard Patrick Kane. Kanadský portál Sportsnet uvedl, že jeden z lídrů chicagského celku je již rozhodnut a na nabídku organizace USA Hockey kývl. Podle redaktora americké stanice ESPN Craiga Custancea se ale Kane stále rozmýšlí.
Výběru USA se už nyní rýsuje silný útok. Ochotu reprezentovat vyjádřili například Jack Eichel z Buffala, Dylan Larkin z Detroitu či Brock Nelson z New Yorku Islanders.

Aktuální soupiska USA na MS v Kolíně nad Rýnem a Paříži (5. – 21.5.):
Brankáři: Connor Hellebuyck (Winnipeg Jets/NHL), Jimmy Howard (Detroit Red Wings/NHL), Cal Petersen (University of Notre Dame/NCAA).
Obránci: Jacob Trouba (Winnipeg Jets/NHL), Danny DeKeyser (Detroit Red Wings/NHL), Connor Murphy (Arizona Coyotes/NHL), Daniel Brickley (Minnesota State University/NCAA), Noah Hanifin (Carolina Hurricanes/NHL).
Útočníci: Nick Bjugstad (Florida Panthers/NHL), J.T. Compher (Colorado Avalanche/NHL), Andrew Copp (Winnipeg Jets/NHL), Christian Dvorak (Arizona Coyotes/NHL), Dylan Larkin (Detroit Red Wings/NHL), Anders Lee, Brock Nelson (oba New York Islanders/NHL), Jordan Greenway (Boston University/NCAA), Clayton Keller (Arizona Coyotes/NHL, Boston University/NCAA), Anders Bjork (University of Notre Dame/NCAA), Jack Eichel (Buffalo Sabres/NHL), Johnny Gaudreau (Calgary Flames/NHL).
Titulní foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -