- Reklama -

Americký kouč Ron Wilson věří, že Kessel v příští sezóně zdolá hranici čtyřiceti branek

- Reklama -

Bývalý útočník Bostonu a Toronta Phil Kessel se 1. červnece stal novou posilou Pittsburghu. Do klubu Sidneyho Crosbyho a Jevgenije Malkina přichází s velkými očekáváními. Klub i samotný hráč mají před sebou velké cíle, které nebude snadné naplnit. Příchod Kessela do organizace Penguins je v zámoří hodně sledovaný laickou i odbornou veřejností. Zámořská média mu věnují velkou pozornost.
„S Philovým příchodem určitě vzrostou očekávání. Náš tým vždycky čelil velkému tlaku, takže musíme být připraveni od samého začátku,“ nechal se slyšet před pár dny Sidney Crosby. „Je to skvělá posila a výborný střelec, to rozhodně. Přinese nám hodně v ofenzivě, pomohl by každému týmu,“ míní kanadská hokejová superstar.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


S názorem kapitána Penguins souhlasí mimo jiné i americký trenér Ron Wilson. „Věřím, že Pittsburgh může Kessela posunout o krok dál, je to pro něj skvělá šance,“ míní bývalý lodivod Anaheimu, Washingtonu, San Jose a Toronta.
Spolu s Kesselem se z Toronta stěhovali obránce Tim Erixon a útočník Tyler Biggs, opačným směrem zamířili zadák Scott Harrington a forvardi Kasperi Kapanen a Nick Spaling. Součástí výměny byly i draftové pozice. Podle Wilsona je příchod takového hráče jasným signálem, že Pens chtějí být úspěšní.
„Pittsburgh buduje tým, který chce vyhrát Stanley Cup a myslím si, že Phil jim k úspěchu pomůže. Očekávám od něj, že v příští sezóně bude dominantním hráčem, potvrdí své kanonýrské kvality a vstřelí minimálně čtyřicet branek,“ řekl Wilson.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Šedesátiletý rodák z Windsoru ví moc dobře, o čem hovoří. V rozmezí sezón 2009-12 trénoval Kessela v Torontu. V uvedených letech vstřelil americký forvard 30, 32 a 37 branek. Hranici třiceti branek překonal také v ročnících 2008-09 a 2013-14.
„Philovi se bude v Pittsburghu dařit. Beh ohledu na to, jestli bude hrát s Malkinem nebo ‚Sidem‘, bude mít centra, který mu dokáže přihrát. Bude se moci realizovat i po individuální stránce. Něco takového mu v Torontu chybělo,“ vysvětlil trenér juniorské reprezentace USA pro příští šampionát hráčů do dvaceti let ve Finsku.
Nicméně v diskusích o Kesselově budoucím působení v Pittsburghu se často objevují i skeptické komentáře. Jeden z nich nabídl novinářům majitel Caroliny Peter Karmanos, když před jedenácti dny oznamoval hokejovému světu, že Hurricanes vyplatí ze smlouvy Alexandra Sjomina. Ruský útočník, který v minulé sezóně vstřelil pouze šest branek, si měl v příštích pěti letech vydělat 35 milionů dolarů.
„Penguins nemají žádné výběry v prvním kole draftu. Vyměnili ten loňský, vyměnili letošní, zbavili se i volby pro příští rok. Ale mají Kessela, který když prožije obzvláště ‚povedenou‘ sezónu, bude mít na výsledcích jejich mužstva asi takový podíl, jakým nám letos přispíval Alex Sjomin,“ nastínil Karmanos důvody, proč se Kesselovo angažmá může Pittsburghu vymstít.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -