- Reklama -

Bergeron, Toews, Kopitar – trofej Franka J. Selkeho má stejné finalisty jako loni

- Reklama -

Tříčlenná nominaci na trofej Franka J. Selkeho má naprosto shodné složení jako loni. Dostali se do ní Patrice Bergeron (Boston), Jonathan Toews (Chicago) a Anže Kopitar (Los Angeles). Cena pro nejlépe bránícího útočníka National Hockey League zažila tuto situaci naposledy před osmnácti lety. V sezónách 1995-96 a 1996-97 se o ni ucházeli Paul Kariya, Adam Oates a Teemu Selänne.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Obhájce trofeje Patrice Bergeron je v nominaci počtvrté v řadě. I v letošní sezóně osvědčil dvojnásobný držitel trofeje (2012, 2014) své přednosti. Podruhé za sebou se stal nejúspěšnějším mužem na vhazování: 60,2%  (celkem 1951, vyhrál jich 1175). Mezi pěti nejlepšími se umístil hned v několika statistikách týkajících se držení puku.
Dvojnásobný držitel trofeje (2012, 2014) bude mít zdatné soupeře. Jonathan Toews by moc rád zopakoval triumf z roku 2013. Kanadský hokejista byl důležitou součástí týmu, jenž v základní části soutěže inkasoval nejméně branek (189, společně s Montrealem). Pojedenácté ve své klubové historii překonali Blackhawks stobodovou hranici (102).


Bude vás zajímat:

- Reklama -

V hodnocení pobytu na ledě byl s 30 plusovými příspěvky pátým nejlepším hráčem soutěže, z borců působících v týmech Západní konference byl v dané statistice nejlepší. Čtvrtou příčku obsadil v počtu vyhraných vhazování (947), šestou v procentuální úspěšnosti na buly (56,5%). Toews byl nejvytěžovanějším forvardem Hawks (průměrný čas na ledě: 19:33, celkem 1,584:36). Ve finálové trojici je počtvrté za posledních pět let.
Také Anže Kopitar byl na ledě nejčastěji ze všech útočník Los Angeles (19:23). Lepšího hráče na vhazovaní letos Kings neměli (52,6%). Kalifornský klub zaznamenal o 363 střeleckých pokusů víc než soupeř, když byl Kopitar na ledě při klasické hře pět proti pěti. Před dvěma dny byl nominován i na Lady Byng Trophy pro nejslušnějšího hráče soutěže.
Vítězové trofejí NHL budou vyhlášen 24. června na slavnostním galavečeru v MGM Grand Garden Arena v Las Vegas.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -