- Reklama -

Bláznivé! Prezident Penguins zachraňoval během násilných protestů kameramana

- Reklama -

Bouřlivé časy v USA přinášejí i povzbudivé příběhy. Prezident Penguins David Morehouse pomohl místnímu novináři, který se ocitl v ohrožení života během sobotních protestů v Pittsburghu.
Šéf klubu přispěchal na pomoc kameramanovi Ianu Smithovi z místní stanice KDKA, jehož právě před hokejovou PPG Paints Arenou násilníci srazili k zemi a zničili mu kameru. Morehouse, který zrovna opouštěl halu, vtáhnul spolu s menší skupinou zachránců Smithe do arény, odkud byl poté zaměstnanec televize s pohmožděninami a krvácejícími ranami převezen do nemocnice.

‚State of Hockey‘ se zmítá v násilí. Máme strach, říká tamní novinář


Smith nejprve netušil, že mu přispěchal na pomoc 60letý prezident tamního celku NHL. Upozornil na to jiný novinář Larry Richert, jemuž Morehouseovo zapojení později potvrdil bez dalšího komentáře mluvčí klubu.
„Pan Moreouse měl odvahu vyjít ven a zachránit ho (Smithe) před hrozícím velmi tragickým koncem,“ uvedl Richert.
Morehouse se připojil k Tučňákům v roce 2004 a prezidentem byl jmenován o tři roky později. Během jeho působení získal klub tři Stanley Cupy a stal se jedním z nejúspěšnějších mančaftů.
Obětí vandalů se stala i socha tamní legendy Maria Lemieuxe stojící před arénou. Někdo z rozzuřeného davu jej posprejoval nápisem „Máme právo se bouřit“ a „Nemohu dýchat“.


Pittsburská demonstrace byla součástí protestů napříč celými Státy, které vyvolala pondělní brutální smrt Afroameričana George Floyda v Minneapolis. Tomu při zatýkání několik minut klečel na krku bělošský policista Derek Chauvin.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -