- Reklama -

Bratrům Staalovým to vedle sebe funguje, starší Eric se ale může z Caroliny stěhovat

- Reklama -

Údernou dvojici dala dohromady Carolina Hurricanes. Eric Staal si užívá souhru s bratrem Jordanem a oběma to vedle sebe docela jde. Otázkou je, jak dlouho spolu budou obra bratři hrát. Neví to ani trenér Bill Peters. Ten je prostě dal k sobě a jejich současnou souhru si užívá, dokud to půjde.
V zámoří se stále hlasitěji mluví o tom, že by Eric Staal mohl z mužstva odejít. Zkušený třicetiletý útočník je u Hurikánů celou svou dosavadní kariéru v NHL, bere dost peněz a mužstvo zřejmě stojí před přestavbou.

Carolině se nedaří, pravděpodobně bude muset sáhnout k rozsáhlým výměnám a zapracování mladých hráčů. Eric Staal už se ji nemusí hodit. Kanadský útočník by ale musel s výměnou souhlasit, protože má ve smlouvě klauzuli o nevyměnitelnosti.
„Loni v létě jsem se bavil s Ronem Francisem o tom, kam směřujeme, kam bychom se chtěli dostat,“ prozradil starší z dvojice Staalů. „Se začátkem sezóny se věci pochopitelně trochu změnily, přišla zranění a my jsme v tabulce hodně dole. Od té doby jsme spolu nemluvili. Pokud přijde čas na další konverzaci, vyslechnu si ho. Jinak se v tuhle chvíli soustředím jen na to, jak pomoci týmu.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Staalovi zbývá ještě rok a půl z 57,75 miliónového kontraktu. Z platového stropu ukrajuje každý rok 8,25 miliónu dolarů, jeho letošní plat je 9,25 mil., příští rok to bude 9,5 miliónu. To je obrovská spousta peněz za hráče, který má po polovině sezóny na kontě 16 branek a 14 asistencí. Nikoho nemůže překvapit, že se Staalovo jméno dostává do přestupových spekulací.
Nikdo by z případné výměny neměl menší radost než bratr Jordan. „Nechcete vidět nikoho z rodiny, jak je trejdován,“ říká Jordan Staal. „Nebylo by to dobré. Uvidíme, jak to půjde, ale oba chceme samozřejmě zůstat tady. Užíváme si hrát za Carolinu, zažijeme přitom spoustu legrace.“
Možné je nicméně všechno. „Jsem tu opravdu dlouhou dobu,“ uvědomuje si starší z dvojice bratrů, který byl tažen Hurikány na draftu 2003 jako druhý v pořadí. „Je to místo, které budu určitě navždy držet hluboko v srdci, ať už mě život zanese kamkoli. Ve smlouvě mám no-movement klauzuli a nikdo za mnou zatím nepřišel a nezeptal se mě, zda ji chci zrušit. Soustředím se na to, jak pomoci tomuhle týmu.“

- Reklama -

Pokud by snad k takové situaci došlo, Staal by ji dokázal pochopit. „Nezáleží na tom, jestli za mnou nakonec někdo opravdu přijde a zeptá se mě. Je to důsledek toho, kde se nacházíme v tabulce. Rozumíte tomu, že je to součást obchodu. Tak to prostě chodí,“ uzavírá kapitán Caroliny, která je předposlední v tabulce Východní konferenci a na play off ztrácí 18 bodů.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -