- Reklama -

Bývalí maskoti NHL (1. část)

- Reklama -

Po seriálu o současných maskotech klubů NHL vám přinášíme dvoudílný přehled bývalých zástupců některých týmů nejvyšší zámořské hokejové soutěže. První část je věnována maskotům zaniklých Quebec Nordiques a Winnipeg Jets a starším postavám klubů Columbusu, LA Kings a NY Islanders.
Normand-Bellefeuille
Foto: Normand Bellefeuille
Badaboum, Quebec Nordiques
Maskot Badaboum oblékal v minulosti dres kanadského klubu Quebec Nordiques. Tým se v roce 1995 přestěhoval do Denveru v Coloradu, kde vznikl nový klub Colorado Avalanche a Badaboum se stejně jako Nordiques s NHL rozloučil. Avalanche v roce 1997 angažovali do role svého prvního oficiálního maskota postavu yetiho Howlera a později (r. 2007) bernardýna Bernieho.
Benny_medium
Benny, Winnipeg Jets
Benny byl prvním maskotem původních Winnipeg Jets, kteří se v roce 1996 z finančních důvodů přemístili do Phoenixu v Arizoně a stali se základem pro nově vzniklé Phoenix Coyotes. Jméno Benny dostala postava podle zakládajícího majitele klubu Bena Hatskinse a známé skladby Eltona Johna Bennie and The Jets. Benny nosil na dresu písmeno B a to v místě, které je vyhrazeno pro označení kapitánů týmů.
columbusalive.com
Boomer the Cannon, Columbus Blue Jackets
Podivná figura, znázorňující starý kanón, byla až do listopadu 2010 předchůdcem nynějšího maskota Jackets Stingera. Šedé dělo s koly a výrazným bílým knírem nebylo z důvodu jeho falického vzhledu zrovna nadšeně přijímáno, což vedlo majitele Columbusu k jeho výměně. Boomer byl kromě tradičních přestávkových kreací znám také tím, že vystřelil vždy, když Jackets na domácím ledě skórovali.
kingston
Kingston, LA Kings
Sněžný leopard Kingston reprezentoval klub Los Angeles Kings od první poloviny sezóny 1994/1995. Později byl zčásti na popud fanoušků vyměněn za lva Baileyho, který na uvolněný post v prostorách multifunkčního stadionu Staples Center nastoupil až v roce 2007.
nyisles
Nyiles, NY Islanders
Postava rybáře Nyilese s ryšavými vlasy a mohutným plnovousem se na ledě Islanders objevovala do roku 1998, kdy jej nahradila figura draka Sparkyho. Jméno Nyiles figura získala podle písmen obsažených v názvu klubu. Ukončení maskotova působení u Islanders okořenil realizační tým v té době letáky s nápisem „Kdo unesl Nyilese?“, kde se vina za maskotovo zmizení přičítala medvědu Carletonovi z Toronta Maple Leafs. Nyiles nebylo jediným maskotovým jménem, ­fanoušci jej také někdy nazývali Niles nebo Nyisles.
Foto/Photo by: blog.mapleleafs.com

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -