- Reklama -

Crosby pokořil hranici 1000 bodů jako 12. nejrychlejší hráč v historii NHL

- Reklama -

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby vstoupil do elitního klubu hráčů, kteří ve své kariéře dokázali překonat hranici 1000 bodů. Devětadvacetiletý Crosby byl hlavním strůjcem triumfu Tučňáků nad Winnipegem 4:3 v prodloužení, když si připsal vítěznou trefu a dvě asistence.
„Je to ohromný hráč. To, že dokázal nasbírat 1000 bodů v 757 zápasech, je jasným důkazem toho, o jakého hráče jde. Je extrémně soutěživý. Miluje výhry,“ chválí vůdce týmu trenér Pens Mike Sullivan.
Crosby se stal 86. hráčem v historii NHL, jenž na tento milník dosáhl. Pouze jedenáct hokejistů pokořilo magickou hranici rychleji než dvojnásobný vítěz Stanley Cupu. Na svém kontě má nyní 369 branek a 633 nahrávek. Jen pro srovnání – Jaromír Jágr potřeboval k dosažení 1000. bodu o šest utkání více.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Chvíli jsem přešlapoval na místě, takže je paráda, že se to povedlo a že jsme zvítězili. Když se vám to povede takhle brzy, chcete si být jistí, že vyhrajete. Zápasili jsme a nakonec jsme našli cestu ke dvěma bodům,“ shrnul Crosby, vyhlášený první hvězdou večera.
Kanadský centr si jubilejní bod připsal v 7. minutě, kdy v souboji o puk přetlačil Blakea Wheelera a přihrál Chrisi Kunitzovi, jenž střelou z mezikruží zvýšil na 2:0 (více ZDE) .Tryskáčům se povedlo vývoj zápasu otočit, ale Phil Kessel v 54. minutě z přesilové hry srovnal. Crosby zaznamenal druhou asistenci večera.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

V prodloužení mohl o bodu navíc pro Winnipeg rozhodnout Nikolaj Ehlers, který se dostal do samostatného úniku, ale jeho střelu zneškodnil skvělým zákrokem lapačkou brankář Marc-Andre Fleury. A tak udeřilo na druhé straně, pouhých 21 vteřin před vypršením prodloužení.
Rozhodující akci večera rozjel na modré čáře Jevgenij Malkin, který se dostal až před brankoviště Jets, odkud posunul puk na najíždějícího Crosbyho, jenž 31. brankou v sezoně potvrdil pozici nejlepšího střelce v lize.
Crosbyho vítězná trefa v nastaveném čase

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -