- Reklama -

Dallas na Washington umí. Znovu přerušil jeho vítěznou sérii

- Reklama -

V téhle sezóně se to opravdu nestává často. Když Patrick Sharp (1+1) trefil minutu a čtvrt před koncem třetí třetiny prázdnou branku a zpečetil výsledek na 4:2 pro Dallas, zvedli se fanoušci ve Verizon Centeru ze sedaček a vydali se k východu s vědomím, že jejich tým doma prohrál. Nestalo se to už patnáct utkání, tak dlouho vydrželi Capitals doma vítězit.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dallas na Washington v jeho aréně umí. Capitals neporazili Stars na vlastním kluzišti od roku 2006. Oba týmy jsou z různých konferencí, takže se nepotkávají často, nicméně když už se utkají, Dallas ví, jak Washington na jeho půdě přehrát. Poslední rekordní vítězná domácí šňůra Washingtonu v roce 2006 skončila také prohrou s Dallasem.
Historie se zopakovala toto pondělí. Přitom hosté určitě nebyli lepším týmem. Washington přestřílel Hvězdy z Dallasu vysoko 44:22, na ukazateli skóre však svítilo 2:4. Braden Holtby byl po třech inkasovaných brankách za necelých 26 minut vystřídán Philippem Grubauerem, čtvrtá trefa přišla do prázdné klece. Dallas zůstává jediným týmem v kariéře Braden Holtbyho, proti kterému si tento brankář nedokázal připsat ani jedno vítězství.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Co je důvodem, že se Washingtonu na tento tým tak nedaří? „Nevím,“ pokrčil rameny trenér Barry Trotz. „Opravdu nemám odpověď,“ přidal se švédský centr Nicklas Bäckström (1+1). „Možná proti nim máme vždycky pomalý začátek. To je asi jediná věc, která je v zápasech proti nim společná.“
Holtby inkasoval tři góly z jedenácti střel. Na začátku 25. minuty ho překonal také Radek Faksa, který dal svůj desátý gól v sezóně. Hrdinou večera byl brankář hostů. Kari Lehtonen pochytal 42 z 44 střel domácích. Dařilo se mu už v minulém zápase v sobotu proti Floridě, kde pomohl vychytat výhru 2:1 a byl také nejlepším hráčem Dallasu.
„Ty poslední dva zápasy pro nás byly důležité, zase jsme ve hře,“ potěšilo Lehtonena, který bodoval proti Capitals už desetkrát v řadě. „Lov pokračuje,“ naznačil finský brankář, že Hvězdy nevzdávají boj o play off.
Řeči o tom, že je Washington doma neporazitelný, jej neznepokojovaly. „Četl jsem nějaké spekulace, ale nesoustředil jsem se na to,“ řekl Lehtonen. „Zaslechl jsem, že o tom chlapi před zápasem mluvili. Větší starosti jsem si ale dělal tím, jak zastavit Ovečkina.“
„Možná jsme měli až moc sebevědomí. Když k tomu přistupujete takhle, jdete na soupeře a může to vést k podcenění. Že když budeme hrát dobře, půjde to. Měli jsme tam mít trochu víc odhodlání…“ dodal ke hře domácích trenér Barry Trotz.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -