- Reklama -

Další Kane má problémy. Policie vyšetřuje Evandera Kanea

- Reklama -

Je to trochu ironie. Kouzlo nechtěného. Ale americká policie opět vyšetřuje Kanea. Jenom tentokrát jiného. Evander Kane z Buffala musí řešit podobné problémy, jaké nedávno řešil jeho jmenovec Patrick z Chicaga. Útočník Sabres je předmětem vyšetřování kvůli údajnému sexuálnímu napadení, ke kterému mělo dojít v neděli ráno v hotelu poblíž First Niagara Center.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Policejní zdroje sdělily tu zprávu listu Buffalo News. Kane zatím nebyl oficiálně obviněn, policejní úředníci pouze potvrdili, že vyšetřování pokračuje.
„Vyšetřování běží,“ řekly novinám zástupci policie. „Nebudeme jmenovat podezřelé. Současně nepředpokládáme, že bude celá věc uzavřeně v blízké budoucnosti.“
Týmové zdroje potvrdily, že čtyřiadvacetiletý Evander Kane byl omluven z nedělního tréninku kvůli „osobním důvodům“. Hráčovy věci zůstaly sbalené a dveře šatny zůstaly údajně po tréninku nezvykle dlouho zavřené. Rozhovory s hokejisty pak prý proběhly velmi rychle.
Klub Buffalo Sabres vydal k věci následující prohlášení: „Veškerá tvrzení vznesená proti Evanderu Kaneovi bereme velmi vážně. Shromažďujeme fakta a zůstáváme v kontaktu s NHL a Kaneovými zástupci. Dokud nebudeme mít víc informací, nebudeme vydávat žádné další komentáře.“
Hráčův agent, Craig Oster z Newport Sports Managament, nebere telefony.
Evander Kane, rodák z Vancouveru, měl zatím na kontě osm branek a pět asistencí ve 25 zápasech. K organizaci Sabres se připojil letos po příchodu z Winnipegu, odkud byl do Buffala vyměněn v únoru. U Tryskáčů se mu nelíbilo, opakovaně žádal o trejd. V kabině měl údajně potyčku s jedním ze spoluhráčů, jejíž součástí byly věci naházené do sprchy.
Nejen proto působí Kane trochu kontroverzně. Rád se obléká podle poslední módy, nedávno si najal helikoptéru, aby se s kamarády zaletěl podívat na baseballový zápas do Toronta. Aby si trochu napravil image, věnoval peníze klubu Boys & Girls v Buffalu. V listopadu vzal šedesát dětí z tohoto klubu na večeři, další peníze dal klubu na vánoční dárky.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -