- Reklama -

Deset nejlepších generálních manažerů NHL podle The Hockey News

- Reklama -

Experti z uznávaného hokejového časopisu The Hockey News sestavili TOP TEN nejlepších generálních manažerů v lize. Jejich přehled vám přinášíme.
1. Stan Bowman (Chicago Blackhawks). Chicago je asi nejúspěšnější tým NHL poslední let. Jádro kolem Patricka Kanea, Jonathana Toewse, Duncana Keitha a Brenta Seabrooka zůstává pohromadě, Bowman ho přitom vždycky dokáže po sezóně vhodně doplnit kvalitními, levnými hráči.
2. Ken Holland (Detroit Red Wings). Od roku 1997, kdy převzal Red Wings do své správy, se s mužstvem osmnáctkrát probojoval do play off. Stejně jako Bowman má tři prsteny pro vítěze Stanley Cupu z postu manažera, další získal jako asistent GM.
3. Jim Nill (Dallas Stars). Někdejší Hollandův pomocník a žák. Do Dallasu přivedl několik nových hráčů – Tylera Seguina, Jasona Spezzu nebo Patricka Sharpa. Letos dovedl Hvězdy k titulu vítězů Západní konference.
4. Steve Yzerman (Tampa Bay Lightning). Další produkt detroitské školy. V Tampě dohlížel na několik vynikajících draftů, postavil tady mužstvo budoucnosti. Problémy měl s Martinem St. Louisem, dokázal je ale vyřešit. Stejně jako zvládl složitou situaci při jednáních se Stevenem Stamkosem.
5. Dale Tallon (Florida Panthers). Cena za práci v minulé sezóně. Aktuálně už Tallon předal žezlo svému nástupci Tomu Roweovi. Předal mu talentované mužstvo plné budoucích hvězd. Rowe ho neváhal několika kontroverzními tahy přestavět. Příští sezóna ukáže, zda mužstvo po Tallonovi vylepšil nebo spíš pokazil.
6. Lou Lamoriello (Toronto Maple Leafs). Nejstarší generální manažer v lize. Odjakživa byl spojený s New Jersey, teď převzal Toronto. Spolu s Brendanem Shanahanem a trenér Mikem Babcockem se podílí na jeho přestavbě.
7. Dean Lombardi (Los Angeles Kings). Přestože se mu poslední dobou tolik nedaří, pořád je to stavitel dvojnásobných vítězů Stanley Cupu. A jeho tým je navzdory potížím s platovým stropem stále silný.
8. Doug Armstrong (St. Louis Bllues). Další stavitel úspěšného mužstva. Poslední dobou ho především vhodně doplňuje talentovanými hráči, jako jsou Robby Fabri nebo Colton Parayko. Dokonce i v play off letos došli Bluesmani konečně dál, než se jim dařilo v předešlých letech.
9. Brad Treliving (Calgary Flames). Propuštěním Boba Hartleyho, jenž vyhrál v sezóně 2014-15 Jack Adams Award pro nejlepšího kouče sezóny, dal jasně najevo, že nemíní tolerovat průměrnost. V Calgary dal dohromady velmi talentovaný tým, který potřebuje už jen dobrého brankáře a měl by se odrazit k lepším výsledkům.
10. David Poile (Nashville Predators). Také nízkorozpočtový Nashville pod jeho rukama vzkvétá a zle zatápí mnohem silnějším a bohatším soupeřům. Tým se skvělým brankářem Pekkou Rinnem a jednou z nejlepších obranných vozeb v NHL. Pro příští sezóny v ní nahradí Shea Webera P.K. Subban.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -